Županija Korčula

MANIFESTACIJA S GOTOVO 200 NATJECATELJA IZ RAZNIH KRAJEVA SVIJETA

FOTOGALERIJA Koceići pobjednici druge Luške strke

MANIFESTACIJA S GOTOVO 200 NATJECATELJA IZ RAZNIH KRAJEVA SVIJETA
Prošlog petka, na prvi dan ljeta, održana je druga po redu sportska manifestacija Luška strka na kojoj je sudjelovalo gotovo 200 velikih i malih natjecatelja s otoka  Korčule, Hrvatske ali i  Južne Afrike. Argentine, Mađarske,  Slovenije i  BiH.
 
Puna je bila riva u središtu Vele Luke povodom druge po redu Luške strke prvog dana ljeta. Nakon Dječje strke na kojoj je sudjelovalo  više od 60 učenika nižih razreda  osnovne škole  i  čak 16 natjecatelja vrtićke dobi, počelo je  zagrijavanje za trkače  koje je vodila Kristina Getos uz  poznate glazbene ritmove.
 
Točno u 18:30 krenulo je 85 natjecatelja koji su uspješno otrčali više od  sedam kilometara prekrasne, novouređene staze s visinkom razlikom +246/-246 metara nadmorske visine. Iako je veliki dio trkača po prvi put prošao kroz neke dijelove staze, nešto više od pola sata od početka utrke na cilj je dotrčao poznati Ironman triatlonac Marin Koceić koji je nakon uručenja nagrade svoj pehar poklonio mladoj nadi luškog trčanja Leu Zlokiću i na taj način podržao njegove sportske uspjehe, ali i Lušku strku. Drugi je došao Hrvoje Žuvela dok je treće mjesto pripalo Marinu Bubiću iz TTK Strke. U ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Petri Koceić kćeri Marina Koceića, drugo Petri Dragojević, a treće Jeleni Surjan.
 
Nakon trkača krenuli su i biciklisti u 18:45 sati, ukupno njih 36. Unatoč brojnim usponima, svi su natjecateji spješno savladali stazu dugu gotovo 24 kilometra  visinske razlike od čak  +582/-582 metara nadmorske visine. Prvi je na cilj dopedalirao Ivan Prižmić, drugi Tonči Tabain, a treći Klemen Petač. U ženskoj konkurenciji prva je stigla Josipa Padovan, druga Jelena Šutić, a treća Laura Mirošević
 
U dječjoj konkurenciji zlatne su medalje pripale Frani Šeparoviću, Meri Surjan i Mitji Barčot.
 
 
„Bez mnogobrojnih volontera ovakav događaj i ovako kvalitetnu organizaciju ne bi bilo moguće realizirati. Neki od njih su do malo prije utrke označavali staze, brinuli o detaljima, a potom i sudjelovali na utrci. Staze su bile dobro označene, a zalazak sunca na nekoliko lokacija je oduzimao dah. Ti su prizori motivirali trkače i punili ih energijom. Sudionici su s velikim osmjesima, crveni od sreće i truda ulijećali u cilj, navijači ih bodrili, volonteri pratili. Posebne želim pohvaliti strane državljane na uspješno istrčanoj utrci na ovako specifičnom terenu.  Važno je napomenuti da je ovo tek zagrijavanje za Vela Luka Outdoors koji se od 20. do  22. rujna održava u Veloj Luci. Dotad se kupajte, trčite, biciklirajte i uživajte u prirodi, vidimo se na Vela Luka Outdoorsu!“. – poručila je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić koja je i sama otrčala više od sedam kilometara strke.
 
Načelnica Gugić istaknula je i organizatore, u prvom redu Juricu Dragojevića iz Zajednice sportova Vela Luka, pokrovitelje Općinu Vela Luka, Turističku zajednica Vela Luka, HPD Mareta, Zajednica športa DNŽ, HGSS i Crveni križ. Bilo je i mnogo sponzora; TA Mediterano, TA Atlas, Lučka uprava Vela Luka, Komunalac Vela Luka, Srednja škola Vela Luka, HUM Hoteli – Hotel Adria, Hotel Posejdon, Hotel Korkyra, Pizzeria Alfa, Pizzeria Pod bore, Pizzeria Nautika, Pizzeria Casablanca, Pizzeria Mirakul, Pizzeria Baltoni, Dalekovod – Vela Luka, Optika Fokus, Karlovačka pivovara, Ožujsko pivo, Butiga Boje i lakovi, Kušaonica Surjan, Tiskara Tonči – Split. Kvalitetnoj realizaciji strke pridonijeli su i Udruga Luško lito, Udruga Liga borbe protiv raka, Radio postaja Val radio, vatrogasci Vele Luke te Udruga Cvitić.
 
Nakon jedinstvene noćne Mrkle strke kojom su Velolučani trčanjem pozdravili proljeće, vrlo poularne Luške strke koja je ove godine dobila i međunarodni karakter te već tradicionalnog Vela Luka Outdoors-a u rujnu, slobodno možemo reći kako se najnaseljenije otočno mjesto pretvorilo u atraktivnu i privlačnu sportsku, trkačku i biciklističku destinaciju.
 
Dora Lozica   
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije