Županija Korčula

KORČULA SPREMNA ZA PROTUPOŽARNU SEZONU, ODRAĐENA ZAJEDNIČKA VJEŽBA OTOČKIH DVD-OVA

FOTO Više od 30 novih vatrogasaca, nova oprema i novo vozilo za nadolazeću sezonu 

KORČULA SPREMNA ZA PROTUPOŽARNU SEZONU, ODRAĐENA ZAJEDNIČKA VJEŽBA OTOČKIH DVD-OVA
Korčulanski će DVD-ovi ovu sezonu dočekati s više od 30 novih vatrogasaca, novom opremom i novim vatrogasnim vozilom, kako je predstavljeno jučer prilikom pokazne vježbe na kojoj su sudjelovali DVD Korčula, DVD Lumbarda, DVD Smokvica i DVD Blato s otoka te DVD Viganj s poluotoka Pelješca.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i DVD-a Korčula, u prostorijama DVD-a Korčula, jučer je u popodnevnim satima održan teoretski dio ispita, a potom na kuli Forteci i praktični dio ispita za više od 30 novih vatrogasaca te za vatrogasce koji su polagali za veći čin. Ispitu su pristupili članovi pet DVD-ova, a vježba se sastojala od simulacije gašenje kule Fortece, ulaženja kroz vrata i ostale otvore, gašenje aparatima, orjentacija u zadimljenim prostorima, rad sa zaštitnom opremom i spašavanje unesrećenih. Zamjenik Vtrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Mario Dabelić bio je iznimno zadovoljan rezultatima pokazne vježbe.

„Ovom se vježbom pokazala spremnost i zajedništvo vatrogasaca na otoku. Sigurnost otoka Korčule trenutno je na zavidnoj razini, Vatrogasna zajednica će i dalje pomagati unapređenju vatrogastva na otoku,a ove smo godine uložili i znatna sredstva za osposobljavanje dobrovoljnih vatrogasaca, nabavu novog vatrogasnog kombija, izolacijskih aparata i radio stanica“.-poručio je Dabelić.

Novu opremnu predstavio je jučer i Marko Milat, predsjednik DVD-a Korčula.
„Osim novih vatrogasaca dobili smo i vrlo vrijednu novu opremu. Dobili smo nove boce, zaštitne maske, protupožarne cijevi, kacige i radio stanice koje smo finacirali dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom sredstvima Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Dobili smo i novo vatrogasno vozilo, kombi marke Volkswagen koji će služiti za prijevoz ljudstva i za razne druge intervencije, a donirale su nam ga Hrvatske šume, odnosno Ministarstvo poljoprivrede. Ukupna vrijednost nove opreme veća je od 300 tisuća kuna, možemo reći da ovu protupožarnu sezonu dočekujemo nikad spremniji“ – ističe Milat.
Kako doznajemo od predsjednika Milata, otočne varogasce očekuje neizvjesno ljeto, šume su već suhe, kiše nisu najavljene, ali zato jest grmljavina već sljedećeg vikenda koja je, ističe, izrazito opasna u okolnostima ljetnih vrućina.

Dora Lozica
 
 
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije