StoryEditorOCM
KorčulaGALERIJA CENTRA ZA KULTURU VELA LUKA

Otvorena izložba "Vodeni biseri jadranskih otoka"

Piše Niko Perić
18. svibnja 2019. - 13:36

U Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba "Vodeni biseri jadranskih otoka". Povod je Međunarodni dan muzeja čija je ovogodišnja tema prema naputku ICOM-a (Međunarodni savjet za muzeje) "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije - napomenula je to viša kustosica i voditeljica galerije velolučkog Centra za kulturu Rada Dragojević Ćosović.

Dragojević Ćosović je organizirala izložbu i naglasila važnost očuvanja lokvi na otoku o kojima postoji odredba i u Korčulanskom statutu. Prilikom otvorenja o vlažnim staništima s aspekta ekologije i turizma govorila je i djelatnica Centra za kulturu Petra Surjan, magistra ekologije u kulturi i turizmu.

Izložbu je otvorila Ranka Padovan, diplomirana pravnica i ekološka aktivistkinja, koja je surađivala s Udrugom Hyla 2017. kada je udruga na otoku Korčuli obilazila vlažna staništa i održala predavanja o vlažnim staništima i bioraznolikosti. Na izložbi je prezentirano tridesetak fotografija vlažnih staništa na Krku, Rabu, Lastovu, Mljetu i Cresu, popraćene informativnim tablama i glinenim modelima životinja koja obitavaju na vlažnim staništima, a izradila su ih djeca s poteškoćama s vidom, polaznici Centra Vinko Bek u Zagrebu.

20. travanj 2024 13:29