StoryEditorOCM
KorčulaVEČERAS

Korčulanske operne pjevačice nastupaju u katedrali sv. Marka!

Piše Dora Lozica
18. svibnja 2019. - 12:22
Večeras, u katedrali Sv. Marka u Korčuli s počekom u 20:30 sati, korčulanskoj publici predstavit će se mlade operne pjevačice s Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Koncert organiziraju dvije Korčulanke, Kristina Svalina i Marija Kristina Tomić koje studiraju solo pjevanje u klasi profesorice Tereze Kusanović.

Uz dva soprana, Kristinu i Mariju, operne arije i duete Mozarta, Debussyja, Donizettija i Lehara izvodit će i njihove prijateljice i kolegice s Umjetničke akademije, Rahela Ujević iz Imotskog, sopran, Bernardica Bačan iz Varaždina, sopran, Nikolina Zovko iz Mostara, mezzosopran, te Gabrijela Deglin iz Varaždina, sopran, uz klavirsku pratnju profesora Zorana Velića.

- Nema većeg zadovoljstva do nastupa u svom gradu, zato smo odlučile organizirati koncert. Želimo našim sugrađanima približiti čaroban svijet operne glazbe. Hvala don. Franu Kuraji na pomoći pri organizaciji kao i Ratku Kalogjeri koji će nam pomoći s tehnikom. Ulaz je slobodan, dođite i uživajte, poručila je Kristina.
20. travanj 2024 09:13