StoryEditorOCM
KorčulaOTVORENE KORČULANSKE PJATANCE

FOTOGALERIJA Proljetni festival hrane i vina

Piše Tekst i foto: Dora Lozica
27. travnja 2019. - 21:55
U Konobi Maha službeno je otvoreno treće izdanje Korčulanih Pjatanci, proljetnog festivala hrane i vina. Uz dobru hranu i vrhunsko vino, organizatori i članovi Udruge Korčulanske Pjatance predstavili su uzvanicima, partnerima, vinarima, ugostiteljima i medijima zanimljiv i dinamičan ovogodišnji program. Nakon druženja i radionce koktela na ranču Maha, posjetitelji su produžili na večeru u resoran Lešić Dimitri na kojoj je gostovala Jo Ahearne, jedina master of wine u Hrvatskoj, a festival je jutros nastavljen u restoranu Radiona uz temu Umjetnost marendavanja. Festival će nuditi zanimljive menije po promotivnim cijenama u svim restoranima okupljenim u udruzi, a završna večer predviđena je 30. Travnja u restoranima Marco's i Aterina. Program možete pronaći na www.korculanskepjatance.com
Korčulani, kao i svi posjetitelji festivala, moći će ponovno uživati u kreativno koncipiranim jelima, visokokvalitetnim namirnicama te umijeću spajanja jela i vrhunskih vina po promotivnim cijenama. Okosnica festivala je Udruga Korčulanske Pjatance koja okuplja renomirane korčulanske restorane i jedan OPG u vizionarski pokret koji u Korčuli osniva trend moderne i kreativno koncipirane kuhinje temeljene na lokalno uzgojenim, sezonskim namirnicama i začinskom bilju. Oni su redom restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, Konoba Maha, Konoba Mate te proizvođača ekoloških, tradicionalnih proizvoda OPG Eko škoj.
Dino Galvagno, Hrvoje Zirojević, Jo Ahearne, Marko Gajski, Biljana Milat, Lucija Tomašić, Damir Šarić i druga poznata imena hrvatske gastro scene gostovat će na ovogodišnjem trećem izdanju proljetnog festivala hrane i pića Korčulanske Pjatance koji će se na različitim lokacijama održati do 30. travnja 2019. godine.
19. travanj 2024 03:05