StoryEditorOCM
KorčulaNOVA LUKA KORČULA NA LOKACIJI POLAČIŠĆE

Potpisan ugovor s tvrtkom koja će izraditi Glavni projekt za novu luku

Piše DV
24. travnja 2019. - 17:13
Danas je u prostorijama Županijske lučke uprave Korčula potpisan Ugovor (Provedba geotehničko - geoloških istražnih radova i izrada projektno tehničke dokumentacije, Glavnog projekta, za izgradnju Nove luke Korčula na lokaciji Polačišća) za izradu Glavnog projekta Nove luke Polačišća. Ugovor je vrijedan 1.2 milijuna kuna, a potpisali su ga ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković i članica uprave COIN Inženjering d.o.o. Barbara Peruško.

Tvrtka COIN Inženjering d.o.o. iz Pule je na provedenom natječaju ponudila najpovoljniju cijenu te dobila posao izrade Glavnog projekta za Novu luku. Nakon potpisivanja ugovora se očekuje pokretanje postupka izrade sve potrebne dokumentacije što bi trebalo trajati oko 5 mjeseci, nakon čega se izdaje Građevinska dozvola za Novu luku na lokaciji Polačišća.

Potpisivanju je uz ravnatelja Lelekovića i druge djelatnike Lučke uprave nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je pozdravio sve prisutne te izrazio zadovoljstvo napretkom projekta Nove luke i rekao kako je jedan od najznačajnijih za Dubrovačko-neretvansku županiju. Jako bitan dio je i drugi dio projekta, odnosno rekonstrukcija postojeće Županijske ceste do Račišća i izgradnja nove pristupne ceste do Nove luke na lokaciji Polačišća čiji je nositelj “Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.
- Građevinska dozvola se očekuje do kraja 2019. godine. Početak izgradnje Nove luke na lokaciji Polačišće bi trebalo započeti početkom 2020. godine - izjavio je ravnatelj Leleković.
20. travanj 2024 13:46