StoryEditorOCM
KorčulaKAKVA JE TO VEZA KORČULE I LASTOVA S KOPNOM

Smokvički načelnik Bačiću i Dobroslaviću: "Pokažite da borba za otočane nije samo na riječima"

Piše DV
23. travnja 2019. - 14:46
Načelnik Općine Smokvica, Kuzma Tomašić uputio je otvoreno pismo saborskom zastupniku Branku Bačiću i županu Nikoli Dobroslaviću u kojem ih podsjeća na dogovor u siječnju ove godine o povezivanju Korčule i Lastova s kopnom. Na tom sastanku u zgradi županijske uprave bili su i ostali predstavnic gradova i općina s Korčule i Lastova, predstavnici Jadrolinije i  Agencije za obalni linijski promet.

"Jedan od zaključaka, koji je objavljen i na stranicama Županije i na vašim osobnim Facebook profilima, je bio da će se uložiti napor da bi najnoviji Jadrolinijin katamaran Jelena ostao trajno na liniji Split-Hvar-Vela Luka-Ubli. Koliko imam informaciju iz same Jadrolinije, istina usmenu, Jadrolinija već preko online kanala prodaje karte za sezonsku liniju za Dubrovnik, baš za taj katamaran. Koliko god su otočani s oduševljenjem dočekali vijest da Jelena ostaje, toliko su sad nezadovoljni.

Razumijemo potrebu Jadrolinije da tokom ljetne sezone ostvari što je moguće veći prihod, ali isto tako Vi morate razumjeti i otočane. Postoje li otočani zbog Jadrolinije ili Jadrolinija postoji zbog otočana? Kako objasniti turistu koji dođe na prodajno mjesto Jadrolinije u devet sati ujutro i ne može kupiti kartu za Vela Luku ili Lastovo, jer su već sve karte prodane zbog malog kapaciteta katamarana. Kakvu dojam ostavljamo na turiste, kakvu sliku šaljemo u svijet? Zar moraju biti u šest sati ispred prodajnog mjesta Jadrolinije da bi kupili kartu za katamaran koji isplovljava u 15 sati???

Zar na takav način ozbiljna država vodi brigu o malim poduzetnicima – iznajmljivačima s otoka koji prilikom prodaje svojih kapaciteta navedu gostima da im je katamaran u 15, a zatim nema karata za taj katamaran u 8? Pozivam Vas da iskoristite svoj politički utjecaj, i „otvorite oči“ Jadroliniji, kako bi donijela jedinu ispravnu odluku – zadržavanje Jelene na liniji za Vela Luku i Lastovo. Pokažite da borba za otočane nije samo na riječima, već i da je konkretnim dijelima dokazujete. Stanovnici zapadnog dijela otoka Korčule i Lastova će Vam biti zahvalni", napisao je u svom pismu načelnik Kuzma Tomašić.
 
17. travanj 2024 21:59