StoryEditorOCM
KorčulaČAROKAZ OČARAO OTOČANE

Smotra dramskog stvaralaštva učenika osnovnih škola s cijele Korčule

Piše PSD.
3. travnja 2019. - 16:56
Prošlog je petka u Domu kulture u Čari, malom naselju u središtu otoka Korčula, po prvi put održan „Čarokaz“, Smotra dramskog stvaralaštva učenika osnovnih škola s područja cijelog otoka.

Na „Čarokazu“ je nastupilo čak sedam dramskih skupina iz Osnovne škole Vela Luka, Osnovne škole Ante Curać-Pinjac iz Žrnova, Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule, Osnovne škole Smokvica i domaćina Područne škole Čara. Oduševljenoj publici predstavilo se ukupno 56 učenika od prvog do četvrtog razreda i sedam mentora, a puna dva sata programa su, kažu gledatelji, proletjela.

Ova je vesela, i za djecu i roditelje vrijedna smotra rezultat inicijative i suradnje učiteljica razredne nastave, inače voditeljica i mentorica dramskih skupina otočnih osnovnih škola. Osnovna škola Smokvica kojoj pripada Područna škola Čara nositelji su ovog projekta, a voditeljica projekta je učiteljica i mentorica Marina Šego, inače poznata po poticanju učenika na dramski izraz. Namjera smotre, kaže nam učiteljica Marina, je pokazati stvaralaštvo otočnih učenika i mentora široj publici te prirediti kazališnu večer za svu djecu i roditelje, a reakcije publike, priznaje, nije očekivala.

„Nisam se nadala ovako fantastičnoj večeri, izvrsnoj publici, tišini i pažnji, bilo je kao u pravom kazalištu. U publici je sjedilo preko 200 posjetitelja i djece i svi su bili oduševljeni, takvu atmosferu sam mogla samo poželjeti kao i podršku kolegica učiteljica svih otočnih škola“ – isitče učiteljica Marina Šego.

Učiteljica Marina broji 22 godine rada s djecom kao učiteljica razredne nastave, tijekom kojih je predanim radom stekla i zvanje mentora. Nakon što je nekoliko godina radila u OŠ Smokvica, 2008. prelazi u Područnu školu Čara gdje je možete pronaći i danas. Poznata je po svom kreativnom i nesvakidašnjem pristupu radu, kaže kako nastoji uljepšati djeci školske dane koliko je to moguće, izvlačiti iz njih smijeh što češće, a istovremeno ih osposobljavati za budući život, emocionalno i intelektualno. Kako je prvo izdanje „Čarokaza“ oduševilo i publiku i izvođače, smotru je najavila i dogodine.

„Sljedeće godine opet, „Čarokaz“ 2020. nas čeka, pozivam vas da dođete. Hvala učenicima, menotoricama, roditeljima i cijeloj Čari na podršci“ – poručila je Marina Šego.


Dora Lozica
Foto: Marina Šego
20. travanj 2024 00:19