StoryEditorOCM

U Veloj Luci održan koncert „Našem Galebu klape i mandoline“

Piše Niko Perić
18. ožujka 2019. - 15:41
U sklopu programa proslave Dana Općine i blagdana Sv. Josipa u galeriji Centra za kulturu Vela Luka, 15. ožujka u organizaciji klape FD „Kumpanija“, održan je koncert „Našem Galebu klape i mandoline“. Na početku glazbene večeri u čast preminulog pjevača Velolučanina Olivera Dragojevića, brojnim posjetiteljima obratio se voditelj klape Janes Vlašić koji je istaknuo važnost Oliverove glazbene ostavštine kao i njegov veliki značaj u rodnom mjestu. Nakon toga zahvalio se je svim sudionicima koncerta i svim mještanima Vele Luke čestitao nadolazeći blagdan. Stihove najljepših pjesama Olivera Dragojevića su pred brojnim auditorijem izvodili Klapa FD „Kumpanija“, Mandolinski orkestar KUD-a Metković pod vodstvom Tomislava Hercega, Klapa „Kanela“, te Antonio Dragojević koji je solo izvedbama na klaviru upotpunio cjelokupni glazbeni događaj. Publika je imala priliku poslušati vokalne i instrumentalne izvedbe poput „Cesarice“, „A vitar puše“, „Svoju zvizdu slidin“, "Valo veloluška", „A kad mi dođeš ti“ i druge.

Na kraju emotivnog koncerta veliki aplauz potaknuo je sve izvođače da zajedno sa publikom ponovno otpjevaju pjesmu „Sjećanje na Velu Luku“.

Zatim je u subotu 16. ožujka u Sportskoj dvorani na Močnom lazu u Veloj Luci održan koncert splitske klape „Contra“. Koncert pred brojnom publikom različitih generacija otvoren je a capella izvedbom pjesme „Cesarica“ nakon koje su uslijedili brojni klapski hitovi poput „Lipoto moja“, „Kriva karta“, „Neprolazna“, „Oči boje lavande“ i mnogi drugi. Kroz ugodno klapsko druženje posjetitelje je vodila radijska voditeljica Edita Lučić Jelić. Okupljene je pozdravila načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, koja se ujedno zahvalila izvođačima i organizatorima koncerta Općini Vela Luka i Centru za kulturu Vela Luka te svima ostalima koji su pomogli u realizaciji koncerta.
Iako je klapa „Contra“ relativno mlada po nastanku, sastavljena je od iskusnih klapskih pjevača koji su svojim vokalnim izvedbama uz instrumentalnu pratnju oduševili okupljeno mnoštvo. Velolučani su ovim koncertom na najljepši način proslavili nadolazeći blagdan.
18. travanj 2024 04:00