Županija Korčula

BERNARDIĆ I GRMOJA PRIDRUŽILI SU SE SMOKVIŠKOM SLAVLJU

FOTO Smokvičani proslavili Dan Općine i blagdan Gospe Kandalore

BERNARDIĆ I GRMOJA PRIDRUŽILI SU SE SMOKVIŠKOM SLAVLJU

Unatoš kiši i lošem vremenu, Smokvičani su prošlog vikenda raznim svečanostima i prigodnim programima proslavili Dan Općine Smokvica i blagdan Gospe Kandalore.

Svečanosti su započele 27. siječnja tradicionalnim primanjem mladih kumpanjola i ustoličenjem novoizabranog kapetana Tonka Pecotića. U petak su Đani Stipaničevi i klapa Cambi bili zaduženi za zabavni dio proslave, a na koncertu u sportskoj dvorani okupilo se mnogo posjetitelja s cijelog otoka. U subotu, 2. veljače, središnjem danu proslave, svečanost je započela polaganjem vijenaca ispred glavnog križa na groblju Sv. Ciprijana u Smokvici, a potom je uslijedio promenadni koncert Narodne glazbe u centru mjesta.

Nešto kasnije, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela javnih priznanja Općine Smokvica u sportskoj dvorani. Uz načelnika Smokvice Kuzmu Tomašića, Svečanoj sjednici prisustvovali su i saborski zastupnik i čelnik SDP-a Davor Bernardić, saborski zastupnik Nikola Grmoja, Milivoj Bratinčević iz Uprave za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ivo Klaić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ-e, Ivan Šale, zamjenik gradonačelnika Korčule, Marin Gregorović, zamjenik gradonačelnika Cresa, Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka, Ante Šeparović, načelnik Općine Blato sa zamjenikom Pericom Bačićem i predsjednicom Općinskog vijeća Marijom Bačić, Igor Kršinić, načelnik Općine Lumbarda, Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja te županijski vijećnici Pero Jerković i Davor Penić.


Odlukom Općinskog vijeća na Svečanoj sjednici dodjeljena je Godišnja nagrada Športskom društvu Smokvice, odnosno Nogometnom klubu Jadran koji ove godine slavi 90 godina postojanja. Dodjeljena je je i Zahvalnica gospodinu Sashi Lusicu, podrijetlom Smokvičaninu koji je ambulanti u Smokvici poklonio vrijedan medicinski aparat EKG, a pokrovitelj je i Lige protiv raka Korčula- Pelješac-Lastovo-Mljet.

Nakon Svečane sjednice uslijedila je koncelebrirana sveta Misa, a tradicionalna procesija s kipom Gospe Kandalore nažalost je odgođena zbog kiše. Smokvičani su potom uživali u nastupu Društva izvornog folklora „Zavičaj“ iz Velikog Poganca, Općina Rasinje iz Koprivničko-križevačke županije te Godišnjem nastupu Viteške udruge „Kumpanjija“ iz Smokvice.
 
Svim Smokviškama i Smokvičanima čestitamo Dan Općine te sretan blagdan Gospe Kandalore.
 

Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića