StoryEditorOCM
KorčulaSADA IH ČEKA ŽUPANIJSKO

FOTO Ovo su pobjednici međuopćinske smotre Lidrano 2019.

Piše Tekst i foto: Dora Lozica
1. veljače 2019. - 23:32
Danas, prvog dana veljače, u Domu kulture u Korčuli održana je Međuopćinska smotra literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva LiDraNo 2019. osnovnih i srednjih škola s područja otoka Korčule i Lastova. Domaćin ovogodišnjeg Lidrana bila je Osnovna škola Petar Kanavelić iz Korčule u čije je ime ranvatelj škole, Velebit Veršić, pozdravio okupljene poručivši sudionicima da, bez obzira na rezultat, nastave pisati, pjevati i glumiti jer će to obogatiti njihova iskustva i živote.

Nakon nastupa školskog zbora pod vodstvom profesorice Ljubice Milošević, učenici su se, uz svoje mentore, predstavili pojedinačnim i skupnim scenskim nastupima, a publika je sa zanimanjem poslušala i dinamičnu radijsku emisiju Budi cool učenika OŠ-e Petar Kanavelić iz Korčule.

Radove su odabirala dva povjerenstva, povjerenstvo za literarni i novinarski izraz te povjerenstvo za scenski izraz, a za Župansijku smotru u Dubrovniku odabrano je ukupno osam literarnih radova, pet novinarskih radova, četiri pojedinačna scenska nastupa i dva skupna scenska nastupa. Odabrani su sljedeći radovi:

U kategoriji literarnih radove osnovnih škola – Lipa vrimena, Put sjena, Ranile su me riječi, Po istiniten događaju i Jesen me prati do škole.

U kategoriji literarnih radova srednjih škola – Otok, Ujutro, Politika pravednih.

U kategoriji novinarskih radova osnovnih škola – Znanje je važnije od ocjena, Od buntovne djevojčice do profesorice, Roditelj (ni)je najbolji prijatelj, Razgovor s Anom Marunić, redateljicom crtanih i dokumentarnih filmova, Dvorac Trakošćan.

U kategoriji pojedničanih scenskih nastupa –
Moja baba Blajka, Lucija Mirošević, 4. Razred OŠ Vela Luka
Učiteljica Zelda, Marta Bakarić, 6. Razred OŠ Petar Kanavelić
Kako je divna, Dario Šain, 2. Razred OŠ Smokvica
Roma ala Romana, Saša Vukić, 1. Razred SŠ Petar Šegedin
U kategoriji skupnih scenskih nastupa-
Hoću ljubav, neću rat, učenici 4. Razreda, OŠ Vela Luka
Legenda o vilama iz Kočja, učenici 4.5. i 6. Razreda, OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo

U kategoriji radijskih emisija – Budo cool, Radijska skupina učenika 6. razreda, OŠ Petar Kanavelić Korčula.

Literarni i novinarski radovi pregledavaju se pod šiframa, tako da su imena učenika koji će se predstaviti na županijskom Lidranu poznata samo njihovim mentorima.
 
25. travanj 2024 00:01