StoryEditorOCM
Korčula224 OPĆINA I GRADOVA HRVATSKE DOBIT ĆE 15 TISUĆA EURA ZA WI FI

S otoka samo Korčula i Smokvica

Piše Dora Lozica
9. prosinca 2018. - 15:24
Od 366 prijavljenih, 224 jedinice lokalne samouprave Hrvatske ostvarile su pravo na javna sredstva u iznosu od 15 tisuća eura za postavljanje javnih pristupnih točaka bežičnom internetu u prvom pozivu programa WiFiEU. Na popisu s otoka samo je Korčula i Smokvica.
Radi se u europskom natječaju koji omogućava sredstva za nabavu najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima. Ukupnih prijava bilo je više od 13 tisuća, od toga 366 iz Hrvatske, a čak 224 su i ostvarile mogućnost dodjele sredstava. Tako će jedinice lokalne samouprave diljem Hrvatske, među kojima su Korčula i Smokvica, dobiti po 15 tisuća eura, a javne pristupne točke besplatnom internetu moći će postaviti na trgove, u muzeje, parkove, knjižnice, kulturne domove ili sportske centre.
Europska unija financira troškove opreme i instaliranje pristupnih točaka, a jdinice lokalne samouprave obavezne su financirati internetsku pretplatu i održavanje opreme u trajanju od najmanje tri godine. Ukupna vrijednost WiFiEU programa je 120 milijuna eura do kraja 2020. godine. Nadamo se da će se u drugom krugu natječaja, Korčuli i Smokvici pridružiti i druge otočne općine.
24. travanj 2024 23:39