Županija Korčula

​PRIDRUŽITE SE AKCIJI ZA KUPNJU CRP APARATA

CRP MOŽE ZNAČITI SPAS Helena Sansović pokrenula akciju "Aparat više, kilometara manje!"

​PRIDRUŽITE SE AKCIJI ZA KUPNJU CRP APARATA
Božićno vrijeme izvuče iz ljudi ono najbolje, a dokaz tome je i ova mama iz Korčule koja je, uz dvoje djece i mnoštvo obaveza, odlučila pokrenuti akciju Aparat više, kilometara manje! za kupnju uređaja za analizu krvne slike i CRP-a. Nastavak je to akcije koju je na proljeće pokrenula Udruga Korčulanske pjatance.

Radi se o aparatu koji će brzom u pouzdanom analizom pratiti upalna stanja kod djece. Takav je uređaj od velike važnosti za Korčulane budući da laboratoriji ne rade u popodnevnim satima kao ni vikendima, pa se bolesna djeca najčešće upućuju u Opću bolnicu Dubrovnik jer ne postoji mogućnost vađenja krvi i precizne dijagnoze.

„Došla sam na ideju organiziranja humanitarne akcije za kupnju aparata iz jednostavnog razloga. I sama sam majka, vikendom i popodnevnim satima laboratorij Doma zdravlja u Korčuli ne radi, vađenje krvi kojom bi se utvrdilo zdravstveno stanje djeteta treba obaviti u Dubrovniku ili Splitu. Svi smo najosjetljiviji kad su djeca u pitanju, teško je gledati dijete kako pati, a još teže čekati kraj vikenda kako bi doznali što mu je. Također, mnogi nisu niti u mogućnosti sjesti u auto i krenuti prema Dubrovniku ili Splitu. Ovakav aparat bi uvelike poboljšao kvalitetu života na otoku, svima nam je koristan i svima bi bio dostupan. Jedan aparat više, a puno kilometara i briga manje“.-objasnila je Helena Sansović.

Helena nije gubila vrijeme, pa je prikupila dokumentaciju i dobila Rješenje Dubrovačko-neretvanske županije za provođenje akcije Aparat više, kilometara manje! Već je dobila i ponudu od tvrtke Axonlab za kupnju analizatora Microsemi CRP koji s PDV-om košta gotovo 91 tisuću kuna. Za ovaj se aparat skupljalo u prijašnjim akcijama, pa je dio sredstava već osiguran: gotovo 30 tisuća kuna prikupila je udruga Korčulanske pjatance, Liga protiv raka Korčula Pelješac Lastovo Mljet prikupila je 7 tisuća kuna. Grad Korčula donirao je 16 tisuća kuna.

Ostatak će Helena pokušati, a nadamo se i uspjeti, skupiti tijekom humanitarne akcije koja je počela 1. prosinca, a trajat će sve do 1. ožujka. sljedeće godine. Sudjelovati možete uplatom na žiro račun s posebnom namjenom, Helena Sansović, IBAN: HR02 2340 0093 5108 9065 2. Uređaj će se donirati Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, ispostava Korčula.
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića