Županija Korčula

KORČULA SE ODUŽUJE VELIKANU

VELA LUKA NE ZABORAVLJA Oliver Dragojević dobiva muzej i svoje dane

KORČULA SE ODUŽUJE VELIKANU
Iako nas je velikan hrvatske glazbe Oliver Dragojević napustio prije tri mjeseca, njegove pjesme žive i živjet će dok je i Dalmacije. Njegove bezvremene pjesme nezaobilazne su u programu gotovo svih domaćih, ali i mnogih regionalnih radio postaja. Ne čudi stoga da se u Veloj Luci rodila inicijativa da se ovom našem glazbenom velikanu oda počast na način na koji to zaslužuje. Sve se glasnije priča, a danas je stigla i  službena potvrda – Oliver će u samom srcu Vele Luke dobiti svoj muzej! Potvrdio je to zamjenik načelnice Vele Luke, Dragiša Barčot, za portal dalmacijadanas.hr.
 

Prema riječima Barčota inicijativa za pokretanje muzeja je potekla od same Oliverove obitelji, a Općina je to rado prihvatila.
 
"Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vele Luke, a predsjednik Općinskog vijeća mu je prije dvije godine uručio nagradu Općine za životno djelo. Stvorio se problem prostora budućeg muzeja, jer ne možete jedan takav muzej smjestiti bilo gdje. Jedna od opcija koje smo imali bila je kupiti jednu staru zgradu, a da bude u centru. Uzeo se u obzir i Kulturni centar, ali smo ga iz određenih razloga odbili. Općina je za lokaciju budućeg muzej odabrala Zadružni dom. To je sigurno najatraktivnija lokacija koju smo uopće razmatrali. Po onome što smo raspravljali, odabrali smo najkvalitetniju opciju, a najvažnije je da se s prijedlogom složila i Oliverova obitelj. Njima se, dakle, od svih ponuđenih opcija upravo ta najviše svidjela. Da budem iskren, svima nam je laknulo kada je postalo jasno da smo svi zadovoljni odabirom lokacije", kazao je Barčot dodavši kako je uz muzej u planu je i pokretanje Oliverovih dana koji bi isključivo bili vezani uz obogaćivanje kulturne ponude Vele Luke.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Automobil se prevrnuo na krov

Automobil se prevrnuo na krov
Na državnoj cesti D-8 oko 18:00 sati došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozljeđena jedna osoba. Automob...
Automobil se prevrnuo na krov

Sretan i brz kraj potrage

Sretan i brz kraj potrage
Iz policijske postaje Dubrovnik za Dubrovački vjesnik potvrdili su kako je portaga za 10-godišnjom djevojčicom, ...
Sretan i brz kraj potrage