StoryEditorOCM
KorčulaPOKAZALI DA IMAJU VELIKO SRCE

KORČULANI SE UDRUŽILI ZA MALU GOGU U deset dana prikupljeno gotovo 40 tisuća kuna

Piše Dora Mikelić
21. kolovoza 2018. - 14:23

Sinoć je, na Trgu Sv. Justine, na humanitarnoj klapskoj smotri prikupljeno gotovo 24 tisuće kuna za liječenje male Korčulanke Goge, a samo u 10 dana Korčula je prikupila gotovo 40 tisuća kuna!

„Kad je humanitarna akcija u pitanju, kad je bolesno dijete u pitanju, Korčulani ne pitaju, odmah reagiraju“.

– objasnila je ukratko reakciju otočana jedna od najpoznatijih humanitarki u gradu, Doris Jurjević, koja već godinama stoji iza inicijative Korčulansko srce, koja prikuplja sredstva i pomaže bolesnoj djeci i siromašnim obiteljima.

Prije desetak dana, humanitarnu akciju za malu Gogu i njenu hrabru mamu Magdu Knego pokrenula je Magdina prijateljica Iva Futek putem facebook objave u kojoj je objavila tužne detalje o Goginoj i Magdinoj sudbini. Goga ima četiri godine i dijagnozu hiper noge, ne može samostalno sjediti ni hodati, a otežano i guta. Goga je nedavno ostala i bez tate, pa su ona i njena mama ostale same. Akcija je pokrenuta kako bi se prikupila sredstva za rehabilitaciju lokomatom u Poliklinici Glavić u Dubrovniku, no u čudesnom preokretu, vlasnik poliklinike dr. Joško Glavić pokazao je veliko srce poklonivši Gogi kompletnu rehabilitaciju besplatno.

Međutim, to nije obeshrabrilo Korčulane u namjeri da pomognu Gogi. Doris Jurjević i njene prijateljce još su se jedanput udružile u plemenite svrhe organiziravši humanitarni susret klapa na kojem su sudjelovalo sedam klapa iz Korčule, Lumbarde i Pupnata redom muška klapa Kuntenat, ženska klapa Moreška, mješovita klapa Sv. Cecilija, muška klapa Korda, muška klapa Porat i mješovita klapa Koštil. Kako ističe organizatorica Doris, iako su klapaši u kolovozu opterećeni svojim privatnim i poslovnim obavezama, svi do jednoga su se rado odazvali nastupivši na koncertu. Istim je entuzijazmom odgovorila i publika koja se okupila na Trgu Sv. Justine u zavidnom broju.

Kako ističe Doris, na koncertu je prikupljeno oko 23 i pol tisuće kuna! Prije samog susreta klapa, prikupljeno je i tisuću kuna akcijom frizerskog salona Art, tri tisuće kuna  prikupljeno je u disko klubu The Jungle, sedam i pol tisuća kuna prikupljeno je na plivalištu KPK prilikom Prvenstva grada, tri tisuće kuna tijekom  gastro manifestacije Makarunada, a privatne donacije koje gotovo svakodnevno pristižu na Magdin račun nije moguće pratiti. U organizaciji inicijative Korčulansko srce u deset dana prikupljeno je gotovo 40 tisuća kuna!

Korčulani su još jedanput pokazali kako imaju veliko srce, a Magda se svojim sugrađanima zahvalila emotivnom porukom na facebook-u – „I sto reći...Nemam riječi, srce lupa najjače, suze teku, ali obećala sam da neću...Idemo dalje ja i Goge do cilja, okrenuli smo novu stranicu pa Vam se javljamo s rezultatima...Malo je reći HVALA, a lipo je znati da misto u kojem si živio, živi i kuca uvjek za mene, za nas“.

Svaka donacija, pa i ona najmanja, Gogi znači puno, pa ako još niste svakako uplatite na broj računa Magde Knego u OTP banci: HR5324070003262082133

25. travanj 2024 03:08