StoryEditorOCM
KorčulaBONKULOVIĆI OPET ODUŠEVILI

<br /> SILVESTROVO USRED LJETA Korčulani dočekali pola Nove godine, zapjevao im Jole

Piše i snimio: Nikola Perić/SD
1. srpnja 2018. - 12:27

Korčulani su uz smijeh i maškaravanje sinoć dočekali drugu polovicu 2018.godine. Kao i prethodnih godina, manifestaciju je organizirao i vodio Karnevalski klub Bonkulovići koji je ljetnu karnevalsko-turističku manifestaciju prvi put 2000. godine organizirao spontano tražeći odgovarajući prostor za zabavu u vrijeme zimskih karnevalskih svečanosti.

Kroz godine je ova manifestacija na otvorenom postala svjetski jedinstvena priredba, uvrštena i u kalendare turističkih događanja Korčule. Zbog ove zabave mnoge su turističke grupe i pojedinci doplovili raznim plovilima u petak i subotu u Korčulu,da bi se upoznali i priključili maškaranoj povorci.

Program animacije i zabave za djecu je započeo dan prije,u petak predvečer na Trgu Sv. Justine,uz nastup artista sa zabavnim programom (ples s vatrom, hod na štulama i žongliranje).

Maškaranih grupa je bilo iz svih mjesta otoka Korčule, te Orebića,Vignja,Potomja,Stona,Dubrovnika,Cavtata,Župe dubrovačke, među njima Župski Gospari Gusari,niti jedne godine nisu izostali,kao i maškarane skupine iz Zagreba, Kutine,Virovitice,Sinja,Biograda.

U povorci je bilo i 30-tak predstavnika karnevalskih udruga Hrvatske,te Kulturno – umjetnički ansambl „Karaševska Zora“ iz Općine Karaševo (Rumunjska).

Ovogodišnje maskirano veselje započelo je u subotu predvečer okupljanjem maškara koje su krenule (predvođene limenom glazbom Lumbarda,te organizatorima iz KKK “Bonkulovići”povorkom iz trga pored ACI marine,te oko grada,da bi se vratili na centralni trg Plokata,gdje je nastavljeno veselje uz zabavno glazbeni sastav Sabioncello iz Orebića,kojima se je svojim koncertom pridružio i popularni Jole.

Istodobno su na Spomeničkom kompleksu mlađi uživali uz disko glazbu. Točno u ponoć, uz poljupce i veliki vatromet nazdravljalo se pola Nove godine.


Sretnu preostalu polovicu godine čestitao je korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris skupa s predstavnikom Bonkulovića Klaudiom Bojićem koji su skupa s publikom zapjevali: 'Korčulani zlatna kito-čestito vam novo lito'.









 

25. travanj 2024 18:49