StoryEditorOCM
KorčulaOVAKVOM PONAŠANJU NIJE MJESTO NA SPORTSKIM BORILIŠTIMA

DEMANTI IZ SMOKVICE "Zbog 'prljave igre' Dos Santosa negodovala je nekolicina gledatelja, NK Jadran Smokvica ograđuje se takvog primitivizma!"

Piše DV
22. svibnja 2018. - 20:07

"NK Jadran Smokvica se ograđuje od svih oblika nasilja pa tako i verbalnih napada od strane nekolicine gledatelja prema igraču NK Žrnovo. Utakmica prve županijske nogometne lige u Smokvici između NK Jadran i NK Žrnovo bila je u skladu s propozicijama natjecanja te su bile nazočne sve potrebne službe uključujući redare i vozilo MUP-a, te je reagirano promptno na nastalo situaciju za vrijeme poluvremena", demanti je NK Jadrana iz Smokvice, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Tijekom prvog poluvremena zbog 'prljave igre' Rafaela Dos Santosa došlo je do negodovanja nekolicine gledatelja, nakon lega je isti napucao loptu prema navedenim gledateljima pokazivajući srednji prst i gestama te verbalno provocirao publiku koja mu uzvraća nakon što je glavni sudac svirao poluvrijeme. Spomenuti nogometaš nije krenuo prema službenim prostorijama, već je skroz na suprotnoj strani, gdje su se nalazili gledatelji s kojima se verbalno prepucavao, napuštao teren te je izlazio iza ograde i ulazio među navedene gledatelje. 

U tom trenutku potporedsjednik NK Jadrana upozorava delegata da je igrač Žrnova ušao među gledatelje te zajedno s redarskom službom predstavnik kluba i delegat idu prema tom dijelu gledatelja te odvode igrača Žrnova prema službenim prostorijama. Bitno je istaknuti da tijekom trajanja prvog poluvremena ni u jednom trenutku predstavnik NK Jadrana nije dobio primjedbu od strane delegata ili predstavnika NK Žrnovo.

Tijekom događaja na poluvremenu utakmice delegat je zatražio da se pokušaju smiriti gledatelji s kojima se Rafa verbalno prepucavao a što je od strane NK Jadran napravljeno te su se redari razmjestili na tom dijelu terena te tijekom nastavka utakmice više nije došlo do primjedbe delegata niti vrijeđanja od strane gledatelja.

Isto tako, NK Jadran žali zbog nastale situacije pri završetku utakmice kada nezadovoljni suđenjem predstavnici i igrači NK Žrnova nasrću i vrijeđaju glavnog suca. Igrači NK Jadrana i članova uprave ni u jednom trenutku prije, tokom i nakon utakmice dotičnog igrača NK Žrnovo nisu vrijeđali ni na kakvoj osnovi, a pogotovo ne na rasnoj, te smatramo da tome nije mjesto na sportskim borilištima i strogo smo protiv bilo kakvog oblika nasilja i vrijeđanja na nogometnim terenima. Od prozvanih gledatelja se strogo ograđujemo te smatram,o takav potez nekolicine gledatelja primitivnim.

Pri završetku utakmice potpredsjednik kluba Tudor Didović ispričao se predsjedniku NK Žrnova Frani Skokandiću zbog vrijeđanja njihovog igrača za vrijeme utakmice od strane nekolicine geldatelja." stoji u demantiju kojeg potpisuje potpredsjednik NK Jadran Smokvica Tudor Didović.
 

25. travanj 2024 11:50