StoryEditorOCM
KorčulaJOŠ NIJE KASNO, PRIJAVITE SE

Planinarski križni put mladih na Korčuli 10. i 11. ožujka

6. ožujka 2018. - 17:05

Četvrti Planinarski križni put mladih Dubrovačke biskupije održat će se 10. i 11. ožujka u prekrasnoj prirodi i uz prolazak pored nekih povijesnih točaka otoka Korčule. Svi mladi koji se žele prijaviti mogu to napraviti do 8. ožujka putem linka: www.mladi-dbk.com/prijava
 
Planinarska ruta prvog dana je: Groblje Svetog Križa, Vidikovac, Žjan, Krulić, Blato, a drugog dana: Blato, Izmeta, Kula, Maslinovik, Vela Luka.
 
Mladi koji iz Dubrovnika kreću za Korčulu okupit će se u subotu, 10. ožujka u 07.30 sati u Gružu, na parkingu u Luci gdje je bila misa na SHKM-u. Mladi Pelješca pridružuju im se u Orebiću u 9,45 sati, a mladi Korčule dolaze na mjesto odakle počinje Planinarski križni put.
 
Početak PKP je u subotu, 10. ožujka u 11 sati kod groblja Svetog Križa, odakle se nakon blagoslova polazi na put. Na putu će mladi imati objed u Krulića. Uz pješačenje i molitvu postaja pobožnosti križnoga puta sudionici će toga dana sudjelovati na misi, a večeru će imati po dolasku u Blato, gdje će prespavati u školskoj dvorani.
 
U nedjelju, 11. ožujka, sudionici PKP-a nakon doručka nastavljaju svoje pješačenje kroz korčulansku prirodu, pjevajući, družeći se i moleći na drugoj dionici puta. Objed će imati u starom selu Brnistrova, a misu, slavlje i agape u Vela Luci. Po završetku će se organiziranim prijevozom vratiti u Dubrovnik.


Planinarski križni put na području Dubrovačke biskupije četvrti put organiziraju Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Studentski katolički centar Dubrovnik (Skac_DU). Za sva pitanja i nejasnoće možete se obratiti na e-mail: skac.du@gmail.com ili telefon: 091-323-68-01. Participacija sudionika je 20 kuna po osobi (uključuje prijevoz i hranu).
 
Organizatori nabrajaju što sve sudionici obvezno trebaju ponijeti, a to su: gojzerice/tenisice (za trčanje), vreću za spavanje i podmetač za ispod vreće (spužva za plažu/fitness - biti će kombijem prebačeno do dvorane), kabanicu, podmetač za sjediti na podu (putem/crkva), hranu i piće za prvi dan, odjeću (rezervna majica za subotu; pidžama; odjeću za nedjelju), baterijsku lampu (ručna ili čeona), kemijsku olovku i papir, krunicu, a svirači neka ponesu instrumente. Napominju i kako se križni put ne odgađa zbog lošeg vremena.
 

24. travanj 2024 01:40