StoryEditorOCM
KorčulaDUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Cebalo na sastanku o razvoju ruralnog turizma na otoku Korčuli

Piše PSD.
16. veljače 2018. - 15:32

U gradskoj vijećnici Grada Korčule u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i regionalne razvojne agencije DUNEA-e održan je sastanak na temu daljnjeg razvoja ruralnog turizma na Korčuli. Sastanku su nazočili direktori otočkih Turističkih zajednica i predstavnici jedinica lokalne samouprave.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je ovom prilikom kako je Županija sustavno pristupila razvoju agroturizma na jugu Hrvatske.

”Županija je sustavno pristupila razvoju ruralnog turizma kroz ustrojavanje tematskih turističkih cesta na poluotoku Pelješcu i u Neretvi te nam je cilj u narednom razdoblju iskoordinirati daljnji razvoj ruralnog turizma i na otoku Korčuli”, rekao je zamjenik Cebalo te istaknuo kako je nužna suradnja svih uključenih u razvoj ovog vida turizma – od Turističkih zajednica, jedinica lokalne samouprave do proizvođača i ostalih subjekata u turizmu.

Na sastanku je utvrđeno postojeće stanje, a istaknuti su veliki potencijali ovog otoka u razvoju ruralnog gospodarstva. Zaključeno je kako će se u ožujku organizirati sastanak s poduzetnicima koji se bave ruralnim turizmom na kojem će biti govora o današnjim trendovima i mogućnosti apliciranja na europske fondove.

25. travanj 2024 11:26