StoryEditorOCM
KorčulaŽUPANIJA

Ugovoreno plaćanje dokumentacije za Novu luku Korčula

Piše DV
12. prosinca 2017. - 17:02

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s ravnateljem Županijske lučke uprave Korčula Vedranom Lelekovićem i ravnateljem Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antunom Banovcem, ugovore o financiranju dokumentacije za Novu luku Korčula, na lokaciji Polačište, odnosno za finaciranje aktivnosti u lučkim područjima u nadležnosti Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Ukupna vrijednost ovih ugovora je 700 tisuća kuna, od čega je ugovor s Županijskom lučkom upravom Korčula 500 tisuća kuna, dok vrijednost ugovora s Lučkom upravom Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 200 tisuća kuna.

Županija je putem četiri lučke uprave kojima je osnivač, nadležna nad 81 lučkim područjem luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja u kojima se kontinuirano provode radnje na održavanju, zaštiti i daljnjem razvoju.

Prostornim planovima, strategijama povezivanja te utvrđenim ciljevima u poboljšanju povezivanja otoka na području Županije s kopnom, ovim sredstvima dodjeljenim Županijskoj lučkoj upravi Korčula planira se ishoditi prijeko potrebni dio dokumentacije za gradnju nove luke, s obzirom da je Nova luka Korčula, na lokaciji Polačište, planirana kao prihvatna luka na otoku Korčuli, preko koje bi se odvijao promet iz luke Perna na poluotoku Pelješcu. Projekt nove luke Korčula, uz trajektno pristanište Perna na Pelješcu te zaobilaznicu Orebića, predstavljaju cjelinu u planu prometnog povezivanja Korčule s Pelješcom.

25. travanj 2024 14:28