StoryEditorOCM
KorčulaDUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Potpisan ugovor za marinu u Veloj Luci

Piše PSD.
19. rujna 2017. - 16:47

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovor o koncesiji s direktorom tvrtke Ovalis Nova d.o.o. Ivom Šegonom iz Vela Luke, kojim Dubrovačko-neretvanska županija ovlašteniku koncesije daje pravo na gospodarsko korištenje luke posebne namjene - luke nautičkog turizma - marine u Veloj Luci. Istom je prilikom ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela potpisao s predstavnikom koncesionara Ivom Šegonom ugovor o izvođenju radova na javnoj infrastrukturi.

Potpisivanjem ovih ugovora kreće realizacija projekta uređenja i izgradnje marine u Veloj Luci kapaciteta do 200 vezova, a vrijednost projekta je 47 milijuna kuna, dok naknada za koncesiju iznosi 285.285 kuna, uvećano za prosječno 4,1 posto od prihoda godišnje.

Zanimljivost je da se projekt odvija u dvije faze, od čega jedna vrijedna 31 milijun kuna podrazumijeva izgradnju same marine, a druga obuhvaća obnovu područja pod tamošnjom Lučkom upravom pa tako investicija u lučko područje od oko 15 milijuna kuna, koja je nužna za marinu, ostaje na korištenje lučkoj upravi.

„Odlukom o dodjeli koncesije tvrtki Ovalis Nova d.o.o., koju je donijela Županijska skupština, nastavljamo niz koncesija na pomorskom dobru. Naime, nedavno smo potpisali ugovore za marinu u Lumbardi, isto pripremamo i za Blato, a nadam se da će i država brzo okončati postupke za marine u Pločama i na Lastovu, budući da su marine iznad 200 vezova u njihovoj nadležnosti.“, rekao je župan Nikola Dobroslavić. Dodao je i kako vjeruje da ćemo na ovaj način na najbolji mogući način iskoristiti pomorsko dobro, koje je naš veliki resurs: „Kao i dosada, najozbiljnije ćemo tome pristupati i odgovorno koncesionirati, ostvarujemo najviše naknade u cijeloj Hrvatskoj koje se dijele na tri dijela – za županiju, za lokalnu samoupravu i za državu.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela izazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovih ugovora te je pritom naglasio kako je realizacija ovog projekta jako važna za cijelu općinu Vela Luka te kako će zasigurno marina dati svoj doprinos razvoju turizma, malog i srednjeg poduzetništva. Upravo o značajnom utjecaju ovog projekta na razvoj općine i gospodarstva na području Vela Luke, ali i cijelog otoka govorio je i direktor tvrtke Ovalis Nova d.o.o. Ivo Šegon. Kazao je i da mu je drago da je ovaj dugotrajan postupak dodjele koncesije napokon okončan pa se može konkretno raditi na projektu nove marine.
 

19. travanj 2024 16:50