StoryEditorOCM
KorčulaSRETAN ZAVRŠETAK POTRAGE

Na Korčuli pronađen izgubljeni mladić iz Valpova

Piše Dora Mikelić
26. kolovoza 2017. - 22:24

Nakon 24 sata potraga za nestalom muškom osobom završila je na najbolji mogući način. Mladić je pronađen živ u šumi iznad mjesta nestanka, pronašli su ga vatrogasci DVD-a Korčula.

Jučer u popodnevnim satima na zahtjev policijske postaje Korčula počela je potraga za 26-godišnjim mladićem iz Valpova. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je pokušao oduzeti sam sebi život u uvali Vaja, zapadno od malog, ribarskog naselja Račišće. Jučer su uz obalu pronađeni ostaci njegove odjeće, nož i lokve krvi nakon čega je PP Korčula u potragu za mladićem uključila HGSS Orebić, vatrogasce DVD-a Korčula, specijalnu i pomorsku policiju te ronioce Ekološko-ronilačkog kluba Korčula. Potraga je jučer prekinuta zbog mraka te je nastavljena jutros. Kako doznajemo od vatrogasca Marina Matulovića koji je pronašao mladića, nestala osoba pronađena je oko danas oko 16:00 sati u lošem fizičkom stanju ali živ.
„Iznad uvale Vaja doša sam oko 15:20 sati u društvu kolege vatrogasca, vatrogasnog psa Gioie i Roka Barčića koji se pridružio kao lovac, odnosno poznavatelj terena. Pratili smo tragove krvi te smo oko 16:00 sati ugledali mladića kako leži ispod stabla na ručniku za kupanje koji je bio cijeli natopljen krvlju. Odmah mi je bilo lakše jer sam po boji njegovog lica mogao zaključiti da nije mrtav. Mladić je bio u nesvjesti i dehidriran, a zbog velikog gubitka krvi nije se mogao pomaknuti. Uskoro su došla dva člana HGSS-a Orebić koji su mu povili rane, mi smo motornim pilama rasčistili put kroz šumu, izvukli ga na cestu te je u kolima hitne pomoći prevezen na daljnju njegu“. – isrpičao nam je Marin Matulović, pripradnik DVD-a Korčula.

Kako navodi Matulović, mladić je očito pokušao izvršiti samoubojstvo rezanjem žila na zapešćima, no nije dovoljno duboko zarezao pa su se rane već počele zatvarati. Bio je dezorijentiran, oslabljen i dehidriran, ali van životne opasnosti.
Kako neslužbeno doznajemo, mladić je u Račišće došao iz Valpova prošle godine te se zaposlio kao konobar u lokalnom kafiću. U istom kafiću jučer je pronađeno njegovo oproštajno pismo u kojem navodno stoji kako je odlučio oduzeti si život zbog nesretne ljubavi.

 
 

24. travanj 2024 00:31