StoryEditorOCM
KorčulaBOGAT PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Color, run, swim and fun ponovno u Korčuli

Piše Dora Mikelić
19. srpnja 2017. - 01:12

U organizaciji portala djeca.hr prošle je godine, unatoč lošem vremenu, Korčula bila prvi otok domaćin cjelodnevnom dječjem projektu pod nazivom „Color, run, swim and fun“ koji će se ove godine, osim na Korčuli, održati i na Braču.

Sanda Šeparović vlasnica je renomiranog dječjeg portala djeca.hr, no Korčulanima je poznata kao njihova sugrađanka koja je veći dio svoga života provela na Korčuli. Rođena Sarajka rado se vraća u naš grad što potvrđuje i činjenica kako je za domaćina prve godine realizacije dječjeg projekta „Color, run, swim and fun“ odabrala baš Korčulu koja se pokazala odličnim domaćinom. Sanda će projekt i ove godine dovesti na Korčulu, ali i na Brač.

Ovogodišnji „Color, run, swim and fun“ ponudit će bogatiji program i više aktivnosti za djecu i mlade. Radi se o jedinstvenom sportskom, edukativnom i turističkom projektu u Hrvatskoj koji je osmišljen kao dvodnevni kolaž aktivnosti kako bi oživio i animirao grad, ali i otok Korčulu uključujući djecu i odrasle, domaće stanovništvo i turiste. Ovogodišnji će „Color, run, swim and fun“ obogatiti turističku ponudu grada spajajući sportski, kulturni, zabavni i humanitarni sadržaj.

„Color, run, swim and fun na Korčuli održat će se 20. i 21. srpnja, odnosno sljedeći četvrtak i petak. U četvrtak u popodnevnim satima na Trgu Sv. Justine započet će razne aktivnosti, od radionica suvenira i tradicionalne izrade predmeta, različitih dječjih igara do bajkopričaonice „Priče iz kovčega Marka Pola“. U isto vrijeme moći ćete se prijaviti na utrke koje će se održati sljedećeg dana - na humanitarnu utrku Roditelji i djeca koju će zajedno otrčati veliki i najmanji te na dječju trkačko-plivačku utrku, aquatlon, koja je središnji dio projekta.

Ovogodišnji dječji aquatlon bit će organiziran u šest kategorija: kategorija od 5 do 8 godina, kategorija od 9 do12 godina te kategorija od 13 do 16 godina, odvojeno za dječake i djevojčice. Budući da su Sandin projekt prepoznali brojni sponzori, bogate nagrade očekuju male natjecatelje ali i roditelje i izvođače koji će nastupiti u zabavnom dijelu programa. Nakon proglašenja pobjednika, na Trgu pomirenja, nastavit će se fešta za velike i male uz DJ-a i lokalne izviđače.

„Prošle se godine u aquatlonu natjecalo oko stotinjak djece, među njima je bilo Japanaca, Kineza, Meksikanaca, Španjolaca, Britanaca, Šveđana... Korčula se pokazala kao izvanredan domaćin, jako puno ljudi je prepoznalo potrebu ovakog projekta u gradu i pomoglo u organizaciji, ove će godine biti još bolje!“ – najavila je Sanda, idejni tvorac i organizator projekta.
Nakon Korčule, „Color, run, swim and fun“ održat će se i na Braču.

20. travanj 2024 04:20