StoryEditorOCM
KorčulaKORČULANSKE OPĆINE NEĆE HDZ

Blato osvojila Nezavisna lista, SDP-u ostala Vela Luka

Piše Dora Mikelić
5. lipnja 2017. - 00:45

Prema privremenim i neslužbenim rezultatima, nakon dugog niza godina u Blatu na izborima nije pobijedio HDZ. Ante Šeparović s Nezavisnom listom Za Blato osvojio je 53 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja s liste HDZ-a Katarina Kovačić osvojila 46 posto, odnosno Šeparović je pobjedio s 143 glasa razlike. Izlaznost je bila velika, oko 67 posto.

- Zahvalnimo smo svima koji su nam dali povjerenje. Naš glavni projekt je Blato jednakih mogućnosti za sve, zajedništvo svih mještana i da svi skupa budemo uključeni u donošenje odluka. Večeras nećemo slaviti jer nas već sutra čeka veliki posao i odgovornost  – poručili su iz Nezavisne liste Za Blato.

U Vela Luci na vlasti i dalje ostaje SDP. Prema privremenim i neslužbenim rezultatima SDP-ova kandidatkinja Katarina Bikić osvojila je povjrenje 1155 birača, dok je njen protukandidat Josip Cvitan s koalicijske liste HDZ, HSLS, HSP AS osvojio 900 glasova. Izlaznost je bila nešto manja nego u prvome krugu.

- Hvala svima koji su glasovali za mene, naš trud se isplatio. Osjećam se jako dobro, ali moram prespavati za pametnije izjave – uzbuđeno je rekla 29-godišnja Katarina Bikić.

 

18. travanj 2024 11:37