StoryEditorOCM
KorčulaOKONČANA DRAMA U SMOKVICI

Načelnik je ipak - Tomašić!

Piše DV
30. svibnja 2017. - 18:10

Nakon što je kandidat SDP-a Kuzma Tomašić na proteklim lokalnim izborima u Smokvici za mjesto općinskog načelnika pobjedio kandidata koalicije HDZ-HSP AS Lenka Salečića za samo jedan glas, Salečić je podnio prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu Dubrovačko-neretvanske županije pa onda i Ustavnom sudu u Zagrebu tvrdeći kako je bilo nepravilnosti tražeći da se rezultati izbora ponište. ŽIP je odbio prigovor, a isto je učinio i Ustavni sud u Zagrebu i to jednoglasno pa je Tomašić, nakon tjedan dana, napokon proslavio pobjedu.
Sinoć je, u prostorijama Općine Smokvica, potpisan zapisnik o primopredaji dužnosti novom načelniku Tomašiću nakon čak pet mandata Lenka Salečića. Tomašić se zahvalio svima koji su glasovali za njega.
„Zahvaljujem se svima koji su izašli na izbore i dali mi glas. Također se zahvaljujem bivšem načelniku na iscrpnom izvješću. Primopredaja dužnosti je protekla fer i korektno, sve loše ostavljamo iza nas, radit ćemo i dalje za boljitak Smokvice“-naglasio je Tomašić.
Osim zahvala, Tomašić je najavio i svoj prvi projekt. Za sljedeću školsku godinu osigurat će besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce Općine Smokvica.
Dora Mikelić

20. travanj 2024 05:18