StoryEditorOCM
KorčulaPODRŠKA KANDIDATIMA ZA NAČELNIKE U VELA LUCI, SMOKVICI I LUMBARDI

DOBROSLAVIĆ:„Borit ćemo se za konkretne mjere koje će jamčiti demografsku obnovu i razvoj otočnih područja.”

Piše PSD.
17. svibnja 2017. - 19:49

Župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ujedno i kandidat HDZ-a za župana jučer je s kandidatom za zamjenika župana Joškom Cebalom i predsjednikom Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, ujedno i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem sudjelovao na predstavljanju kandidata i lista za načelnike u općinama Vela Luka, Smokvica i Lumbarda.

Kandidat HDZ – a za načelnika Općine Vela luka Josip Cvitan predstavio je listu i svoj izborni program gdje je kao prioritet istaknuo važnost realizacije projekta prometnog povezivanja Korčule, a u prvom redu dovršetak putničkog terminala Vela Luka te izgradnju pristaništa Perna na Pelješcu i Polačište u Korčuli.

Dobroslavić je također s Cebalom i Bačićem dao podršku kandidatu za načelnika Općine Lumbarda Igoru Kršiniću.
„HDZ je u Lumbardi u kratkom periodu napravio vidne pomake koji je svrstavaju u srednje razvijene općine na osnovi indeksa razvijenosti. Realiziran je prvi dio sanacije deponija Kokojevica, završena je zaobilaznica Lumbarda i ishođena legalizacija luke nautičkog turizma od sto vezova“, istaknuo je Dobroslavić.

Osim predstavljanja predizbornog programa župan Nikola Dobroslavić poslušao je i probleme otočana te razgovarao o razvojnim prioritetima. Poseban naglasak stavljen je na gospodarski program, a naročito na mjere koje se odnose na povezivanje otoka te otoka i kopna, ali i poticanje zapošljavanja mladih, nove demografske mjere i jednako dostupne javne usluge.

U Općini Smokvica iskazana je podrška kandidatu za načelnika Lenku Salečiću, a župan Dobroslavić naglasio je kako će „s kvalitetnim kandidatima i odličnim programom za gospodarski rast i veću društvenu uključenost HDZ još jednom opravdati povjerenje građana na izborima“.

„Borit ćemo se za konkretne mjere koje će jamčiti demografsku obnovu i razvoj otočnih područja.”, naglasio je Dobroslavić.
Okupljenima se obratio i predsjednik Županijske organizacije HDZ – a Branko Bačić još jednom naglasivši kako je „Dubrovačko-neretvanska županija na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem nizom bitnih odluka u proteklih osam godina pokazala odlučnost, stabilnosti, snagu, ustrajnost i optimizam“.

„Vjerujem da ćemo još jednom uspjeh i snagu dokazati odličnim rezultatima 21. svibnja i nastaviti boriti se za vitalne interese Dubrovačko-neretvanske županije kao što je to i do sada bilo; odgovorno, bez afera i populizma. Korčula na ove izbore izlazi s kandidatima koji zasigurno utjelovljuju vrijednosti koje HDZ zagovara kao stožerna stranka desnog centra.", zaključio je Branko Bačić.

16. travanj 2024 10:08