StoryEditorOCM
KorčulaJOŠ JEDNA KRAĐA NA KORČULI

Ukraden električni alat u Bon Reposu

Piše Dora Mikelić
22. ožujka 2017. - 22:36

U ponedjeljak u noćnim satima na području hotelskog kompleksa Bon Repos nedaleko grada Korčule, iz skladišta je ukraden sav električni alat. Policija traga za počiniteljima koji su još uvijek nepoznati, a šteta se procjenjuje na preko deset tisuća eura.
Već nekoliko mjeseci traje preuređenje hotelskog kompleksa Bon Repos koji će uskoro nositi ime Port 9 Resort. Na preuređenju kompleksa angažiran je veći broj izvođača radova, a kako neslužbeno doznajemo, električni alat otuđen je tvrtci Iskop Gradnja d.o.o. iz Sesveta. Između 10 i 15 komada višenamjenskog električnog alata kao što su bušilice, štemalice, brusilice i slično, ukradeno je iz skladišta koje se nalazi u prostoru nekadašnjeg disko kluba. Budući da se radi o većem broju predmeta, pretpostavlja se kako je počinitelja bilo više i kako su skladištu prišli osobnim vozilom. Krađa se odvijala tijekom noći, vrata skladišta su provaljena, a neobična je činjenica kako niti jedan od dva noćna čuvara zadužena za nadzor kompleksa nije primijetio krađu niti čuo počinitelje.
„Budući da je istraga još uvijek u tijeku, detalji istrage su tajni pa ih nisam u mogućnosti komentirati. Mogu samo reći kako aktivno tragamo za počiniteljima, poduzete su sve mjere za njihov pronalazak kao i potrebna vještačenja. Ulažemo dosta truda kako bi smo pronašli počinitelje i ukradene predmete u što kraćem roku uz poštivanje zakonskih uvjeta tijekom istrage i pribavljanje potrebnih naloga. Neće biti lako zaključiti istragu, ali nadamo se pozitvnom ishodu“ – izjavio je Zdravko Đula, načelnik Policijske postaje Korčula.
Kako doznajemo od zaposlenika pokradene tvrtke, cijena ukradenog električnog alata po komadu varira od dvije do dvanaest tisuća kuna, zavisi o kojem se alatu radi. Uglavnom su ukradeni alati marke Stihl i Makita. Trenutna šteta je procijenjena na više od deset tisuća eura. Radovi su jučer bili onemogućeni zbog nedostatka alata, a već danas su nastavljeni nakon što je dobavljen novi. Međutim, nije dobavljen sav potreban alat pa se radovi ne odvijaju u potpunom intezitetu. Ostaje pitanje hoće li radovi, koji su ionako u manjem zaostatku, biti dovršeni na vrijeme i hoće li ova krađa odgoditi otvaranje Port 9 Resorta planirano za sredinu lipnja ove godine.
Dora Mikelić

24. travanj 2024 12:33