StoryEditorOCM
KorčulaPOBOLJŠANJE KOMUNALNOG STANDARDA

Korčula dobila 15 novih klupa

Piše DV
19. rujna 2016. - 16:55

Korčulanska razvojna agencija Kora d.o.o. je u suradnji s Gradom Korčulom napisala projekt poboljšanja komunalnog standarda Grada Korčule prijavivši ga na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja gdje je, od preko 700 zahtjeva i projekata gradova i općina, odobreno njih 232. Među odobrenima našla se i Korčula s iznosom od 100 tisuća kuna.

Odobrena sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja utrošena su na kupnju novih, modernih, stilski prilagođenih i vrlo udobnih klupa kao i modula kontejnera za smeće. Čak 15 novih klupa prošlog je tjedna postavljeno na području Sv. Nikole, šetnice uz more i u ulici Obala dr. Franje Tuđmana. Moduli za kontejnere bit će postavljeni nakon turističke sezone budući da zahtjevaju dodatne, manje građevinske radove, a omogućit će lakši pristup i korištenje kontejnera te će uljepšati opću sliku odlagališta smeća. Ukupno jedan veći modul s četiri kontejnera i jedan manji s tri kontejnera bit će postavljeni na zapadnu rivu, na zavoju „Jukić“ i u Strećici.

Kako doznajemo od prokuristice Kore d.o.o. Anamarije Granić, uskoro nas očekuju dodatni komunalni radovi u gradu poput rekontrukcije ulice Prolaz Tri Sulara za što se čeka odobrenje dodatnih200 tisuća kuna sredstvava od županije Dubrovačko-neretvanske te novi koševi za smeće kojih kritično nedostaje u gradu i šire.

Dora Mikelić

19. travanj 2024 18:43