StoryEditorOCM
KonavleNA RASKID KOALICIJE REAGIRAO HSS

"Nije nam drago što u Konavlima unutar HDZ-a nadjačava stara politika podjela"       

Piše DV
4. siječnja 2020. - 09:49
Na odluku HDZ-a o raskidu koalicije u Konavlima, reagiralo je predsjedništvo općinskog ogranka Hrvatske seljačke stranke. U priopćenju za javnost navode kao ih ova odluka dojučerašnjih partnera nije iznenadila. 

"Naprotiv, s obzirom na stalni pritisak dijela HDZ-a, bilo je pitanje vremena kad će se takva odluka donijeti. Konavle su u koalicijskom razdoblju nakon duže stagnacije napravile izniman napredak na niz područja. Pokrenuti su brojni projekti financirani iz EU fondova, uvedene nove demografske mjere za mlade i obitelji, znatno unaprijeđen društveni život u konavoskim selima, pokrenut projekt razvoja poljoprivrede, povećana je tolerancija i međusobno uvažavanje. Jednom riječju, Konavle su krenule naprijed.

Ponosni smo jer je HSS imao značajnu ulogu u realizaciji ovih projekata, definiranih Sporazumom na kojeg se koalicija obvezala. Cijelo vrijeme suradnja sa svim općinskim službama bila je korektna.

HSS-ova inicijativa o reformi mjesnih odbora bila je dodatni razlog razilaženja, jer ova razina lokalne samouprave može itekako biti pokretač razvoja konavoskih sela i mjesta.

Dijelu HDZ-a, koji ima druge interese, glavni cilj je bio pod svaku cijenu raskinuti koaliciju. To svakako nije u duhu suradnje i zajedništva o kojoj se ovih dana puno govori. Nije nam drago što u Konavlima unutar HDZ-a nadjačava stara politika podjela.
HSS Konavle nastavit će surađivati na realizaciji kvalitetnih projekata i iz oporbene pozicije", priopćili su iz konavoskog HSS-a.
 
19. travanj 2024 03:32