StoryEditorOCM
KonavleUMJESTO KONTEJNERA, STABLA

Bacanje smeća na bivšim odlagalištima Pendovo selo i Diklići ubuduće će se kažnjavati

Piše DV
21. studenog 2019. - 14:39
Ovim putem obavještavamo sve stanovnike Močića da će se u srijedu, 27. studenoga, trajno ukinuti odlagališta uz državnu cestu D8 na lokacijama zaseoka Pendovo selo i Diklići. Ovo je nastavak daljnjeg provođenja programa Općine Konavle s Čistoćom i Zelenilom Konavle d.o.o. pod nazivom “Odvoz otpada s kućnog praga”.

Kako su priopćili, odlaganje u budućnosti na ovim lokacijama neće biti dozvoljeno te će se smatrati nepropisnim odlaganjem, čime se automatski podliježe prekršajima koje može sankcionirati komunalni redar.

Općina Konavle s komunalnom tvrtkom ČIZK osigurala je sredstva za nasade novih stabala na mjestima gdje se odlagališta ukidaju. Sadnja će se izvesti u suradnji sa stručnim i mjerodavnim tvrtkama i udrugama koje se bave ozelenjavanju javnih i privatnih površina. Općina moli mještane Moćića da ispune prijavnice za kante na kućni prag, kako se ne bi doveli u situaciju da nemaju gdje odlagati otpad. Trenutni odaziv je zadovoljavajući te je u par tjedana zahtjev podnijelo preko 60 posto stanovnika Močića, a broj raste na dnevnoj bazi. Prijavnica je objavljena na općinskoj službenoj stranici.
23. travanj 2024 15:51