Županija Konavle

MIGRANTI VANDALIZIRALI KUĆU BIVŠE MINISTRICE TURIZMA

Pave Župan Rusković: Netko je namjerno pokazao uljezima moj dom!

MIGRANTI VANDALIZIRALI KUĆU BIVŠE MINISTRICE TURIZMA
Bivša direktorica Atlasa i ministrica turizma Pave Župan Rusković nedavno je bila žrtva drske provale u obiteljsku kuću u Čilipima.
Iako to u dnevnim priopćenjima uopće nije spomenula, glasnogovornica PU dubrovačko- neretvanske Davorka Bečić je Dubrovačkom vjesniku potvrdila da su početkom rujna zaprimili prijavu za provalu na području Čilipa.

Izjavila je kako je 72-godišnja vlasnica objekta prijavila da je u kuću provaljeno tijekom godišnjih odmora u kolovozu, kad je kuća bila prazna. Pregledom osobnih stvari utvrđeno je kako je ukradeno nešto zlatnine. Točnije, nestalo je nekoliko zlatnih lančića i zlatnih privjesaka relativno male vrijednosti.

Tijekom provale, uz nešto odjeće, iz kuće nije nestalo ništa drugo, iako interijer obiluje brojnim vrijednim umjetninama, umjetničkim slikama, skulpturama te etnografskim artefekatima. Vlasnica i policijski istražitelji također su utvrdili kako je u obiteljskoj kući dijelom oštećen i namještaj dok su instalacije ostale netaknute.

Provalnici navodno nisu pronašli novac jer ga ukućani nisu čuvali u ladicama, ormarima, ispod rublja ili uporabnih predmeta. Provjerom vidljivih tragov, po svemu se moglo zaključiti kako je osnovni cilj provalnika bio pronaći nešto što se može relativno brzo i lako unovčiti. Također, ukućani su odmah utvrdili, a u što su se po dolasku na mjesto događaja uvjerili i inspektori dubrovačke Kriminalističke policije, kako su nezvani gosti koristili kuhinju kao i kupaonicu....

Ostzatak teksta kao i brojne ostale kvalitetne priloge pročćitajte u novom broju "Dubrovačkog vjesnika". Požurite, čeka vas na kioscima
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Sutra bez vode...

Sutra bez vode...
Zbog interventnih radova na vodoopskrbnom cjevovodu, 9. prosinca, od 8 do 12 sati bez opskrbe vodom bit će ulice...
Sutra bez vode...