Županija Konavle

MIGRANTI VANDALIZIRALI KUĆU BIVŠE MINISTRICE TURIZMA

Pave Župan Rusković: Netko je namjerno pokazao uljezima moj dom!

MIGRANTI VANDALIZIRALI KUĆU BIVŠE MINISTRICE TURIZMA
Bivša direktorica Atlasa i ministrica turizma Pave Župan Rusković nedavno je bila žrtva drske provale u obiteljsku kuću u Čilipima.
Iako to u dnevnim priopćenjima uopće nije spomenula, glasnogovornica PU dubrovačko- neretvanske Davorka Bečić je Dubrovačkom vjesniku potvrdila da su početkom rujna zaprimili prijavu za provalu na području Čilipa.

Izjavila je kako je 72-godišnja vlasnica objekta prijavila da je u kuću provaljeno tijekom godišnjih odmora u kolovozu, kad je kuća bila prazna. Pregledom osobnih stvari utvrđeno je kako je ukradeno nešto zlatnine. Točnije, nestalo je nekoliko zlatnih lančića i zlatnih privjesaka relativno male vrijednosti.

Tijekom provale, uz nešto odjeće, iz kuće nije nestalo ništa drugo, iako interijer obiluje brojnim vrijednim umjetninama, umjetničkim slikama, skulpturama te etnografskim artefekatima. Vlasnica i policijski istražitelji također su utvrdili kako je u obiteljskoj kući dijelom oštećen i namještaj dok su instalacije ostale netaknute.

Provalnici navodno nisu pronašli novac jer ga ukućani nisu čuvali u ladicama, ormarima, ispod rublja ili uporabnih predmeta. Provjerom vidljivih tragov, po svemu se moglo zaključiti kako je osnovni cilj provalnika bio pronaći nešto što se može relativno brzo i lako unovčiti. Također, ukućani su odmah utvrdili, a u što su se po dolasku na mjesto događaja uvjerili i inspektori dubrovačke Kriminalističke policije, kako su nezvani gosti koristili kuhinju kao i kupaonicu....

Ostzatak teksta kao i brojne ostale kvalitetne priloge pročćitajte u novom broju "Dubrovačkog vjesnika". Požurite, čeka vas na kioscima
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije