StoryEditorOCM
KonavlePRVA SMOTRA FOLKLORA DUBROVAČKO- NERETVANSKE ŽUPANIJE

U Cavtatu u pjesmi i plesu uživali stari i mladi

Piše DV
6. listopada 2019. - 22:45
Cavtat je danas bio domaćin prve Smotre folklora Dubrovačko- neretvanske županije. Smotra je okupile stare i mlade sudionike iz folklornog ansambla Linđo i sedam županijskih kulturno- umjetničkih društava: KUD Čilipi, KUD Stjepan Radić iz Prodvorja, KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke, KUD Sv.Juraj iz Osojnika, KUD Ponikovska poskočica iz Stona, KUD Bratska sloga iz Žrnova (otok Korčula) i KUD LAstovo, a kao gosti su nastupili KUD Vila Velebita iz Jasenica.

U izvrsno organiziranoj priredbi pučke pjesme i plesova užiuvali su mnogi Konavljani i njihovi gosti, a organizatorima; udruzi Mame Cavtat, Općini Konavle i Turističkoj zajednici općine Konavle treba odati priznanje za ogromni trud uložen u organizaciju ove smotre koju je otvorio konavoski načelnik Božo Lasić. Otvarajući smotru, on je između ostalog naglasio kako u Konavlima folklor posebno njeguju u Čilipima i Pridvorju, ali je održavanje smotre u Cavtatu, koji inače nema kulturno- umjetničko društvo, zapravo kompromis jer je to neutralni teren i stoga najbolja lokacija z smotru koja će, očekuje se, vremenom postati još jedna tradicija.

Snmotri koja je održana na cavtatskom Trgu dr. Franja Tuđmana prethodio je mimohod cavtatskom tivom svih sudionika kojih je bilo nešto manje od dvije stotine. Voditelj smotre bio je Ivica Puljić, a recimo i to kako su u pjesmi i plesovima uživali stari i mladi, a kako je doista bilo pogledajte u fotogaleriji koju je načinila Branka Mumalo.
20. travanj 2024 12:54