StoryEditorOCM
KonavleJOŠ JEDNO VRIJEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE CAVTATU

Cavtat osvojio ”Srebreni cvijet” CIB-a

Piše PSD.
30. rujna 2019. - 13:33
Nakon što je početkom godine proglašen jednom od najboljih destinacija za 2019. godinu, Cavtat je osvojio još jedno vrijedno međunarodno priznanje – Srebreni cvijet u natjecanju Fondacije «Communities in Bloom – CiB». Dobitnici priznanja proglašeni su na završnoj ceremoniji održanoj prošlog vikenda u kanadskom gradu Yarmouthu, a predstavnicima Općine Konavle i Turističke zajednice općine Konavle bit će uručeno u studenome na završnoj svečanosti ovogodišnjeg festivala turističkog filma i turističkog sajma INTERSTAS u Solinu.
U obrazloženju dodijeljene nagrade navodi se:
“Cavtat s okolicom obiluje iznimno vrijednim kulturno povijesnim lokalitetima i spomenicima kojima se upravlja. U Kući Bukovac kustos jednostavno “zarobi” publiku vodeći ih kroz život I kuću ovog izuzetnog umjetnika. Jednako tako u zavičajnom muzeju Konavala detaljan je prikaz konavoske narodne nošnje i konavoskog veza gdje se prezentira vađenje svilene niti iz kukuljica dudova svilca. Zeleni restoran Konavoski dvori nudi tradicionalnu hranu koju konobari poslužuju u narodnoj nošnji. Sve kulturno povijesne atrakcije su vrlo dobro popraćene turističkim informacijama na nekoliko jezika”.
Natjecanje za Međunarodni Zlatni Cvijet provodi Svjetska krajobrazna asocijacija „Communuties in Bloom“ sa sjedištem u Kanadi. Cilj samog programa je poticati lokalne vlasti i građane da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života na svom području. Unapređujući poduzete aktivnosti i mjere ovo natjecanje doprinosi povećanju javne svijesti o potrebi i vrijednostima očuvanja okoliša, što sve zajedno pridonosi održavanju i poboljšavanju kvalitete okoliša, kvalitete života i krajolika i zaštititi ruralnog i urbanog ambijenta, a sve u funkciji održivog razvoja. Cavtat i općina Konavle bili su ovogodišnji predstavnici Hrvatske u ovom natjecanju temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA).
20. travanj 2024 07:48