StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Dođite na "Trganje"

Piše DV
17. rujna 2019. - 15:27
Iz udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve zainteresirane sugrađane na sedmu manifestaciju „Trganje“ koja će se održati ove subote, 21. rujna 2019. u "Kušaonici vina Ivo Karaman" u Pridvorju.

Početak manifestacije je u 14,30 sati a "Trganje" s ciljem promoviranja Konavala kao vinogradarskog i vinskog kraja, te očuvanja naše tradicije i kulturne baštine, simbolično obilježava i berbu grožđa u Konavlima.

Za one koji se još dvoume, iz Agroturizma uz fotografije s ranijih manifestacija, ističu kako će i ovaj put konavoski vinari i vinogradari još jednom prikazati zajedništvo jer donošenjem najboljeg bijelog grožđa uz ono ubrano za potrebe manifestacije, zajednički rade konavosko misno vino.

Ovogodišnji program podrazumijeva okupljanje u 14,30 sati u „Kušaonica vina Ivo Karaman“ koja se, zajedno s vinogradom, kušaonicom i poljskom kućericom nalazi južno od ceste koja ide od Ljute prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju. Trganje je od 14,45 do 15,30 sati, nakon čega slijedi težačka marenda u 15,30 sati te u 16 sati polazak vlakićem i karom prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju.

Prikupljanje grožđa konavoskih vinara i prerada na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu uživo je između 16 i 17,30 sati.

Ovogodišnja manifestacija „Trganje“ održava se pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije“, a sudjelovanje u manifestaciji je besplatno za sve sudionike.
24. travanj 2024 19:22