StoryEditorOCM
KonavleUTJECAJ TEHNOLOGIJE NA DJECU I MLADE

Obitelj mora imati jasna pravila o korištenju medija

Piše dv
30. travnja 2019. - 14:17
Redovni profesor na odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. M. Brautović održao je predavanje na temu „Utjecaj tehnologije na djecu i mlade“.Predavanje je održano 29 travnja u DV Konavle „Marijin dom“ u sklopu komunikacijskog roditeljskog sastanka u skupini „Svrdonice“. 

Profesor Brautović je na zanimljiv način, kroz svakodnevnu upotrebu nove tehnologije, prikazao prednosti koje nam one pružaju. Mediji se na razne načine mogu koristiti kao pomoć u učenju i slobodnim aktivnostima. Roditeljima je skrenuo pozornost da je dobro imati na umu kako mediji danas imaju važnu ulogu u odrastanju i životu njihove djece. Također, uloga roditelja je da zaštite djecu od neprimjerenih sadržaja za njihovu dob, čije su dobne oznake utemeljene Pravilnikom o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima.

Roditelji trebaju biti upoznati s medijskim sadržajima koje dijete koristi i na taj način bolje će moći procijeniti jesu li oni prikladni za njihovo dijete. Nakon izlaganja izmjenjivala su se iskustva u grupama kroz pitanja: U kojim situacijama koriste medije? Postoje li u vašoj obitelji jasna pravila o korištenju medija i uređaja? Kako se vaša obitelj brine o tome da su medijski sadržaji primjereni i najmlađim članovima?
Predstavnici grupa iznjeli su svoja razmišljanja kroz koje se moglo zaključiti da je u današnje vrijeme važno uključiti se i biti društveno aktivan.  
18. travanj 2024 14:34