StoryEditorOCM
KonavleHPD SNIJEŽNICA

FOTO 100 žena na Sniježnici 

Piše Tekst i foto: Đani Kobilić
11. ožujka 2019. - 09:14
Kao i prethodnih godina  Hpd Sniježnica je u suradnji sa HGSS stanicom Dubrovnik i ove godine organizirala uspon na najviši vrh naše županije, vrh Sv Ilija (1234 m) na Sniježnici.
 
Prebacivanje uspona sa subote na nedjelju 10.03. pokazao se pun pogodak. Skoro četiri stotine sudionica i sudionika bilo je na Sniježnici u nedjelju. Kiše koje su se organizatori malo pribojavali nije bilo.  Suncem osunčana Kuna Konavoska ujutro je bila prepuna izletnika i planinara željnih planinarenja. Oblaci nošeni vjetrom pod vrhom Sniježnice sa morske strane malo su pokvarili opći dojam. Zaklonili su pogled prema otvorenom moru a grupice ljudi su se povukle u zavjetrinu.  Dronovi nošeni vjetrom nisu se  predavali i usprkos svemu odradili su vrhunski posao fotografirajući grupice izletnika.  Pri povratku  sa vrha Hpd Sniježnica je na livadi u zavjetrini počastila sve domaće i gostujuće planinare i izletnike.  Na meniju se opet našao naravno grah sa kobasicama.
 
Ove godine uspon na Sniježnicu imao je i humanitarni karakter. Skupljale su se donacije za našega sugrađanina, gospara Stijepa Sutića (za kupnju električnih kolica).  Sudionice i sudionici uspona skupili su pet tisuća kuna. Bravo i hvala svima! Akcija još uvijek traje a dobrovoljne priloge možete uplatiti
gosparu Sutiću na račun: IBAN HR3823400093111638295
 
„Hpd Sniježnica i ovom prigodom zahvaljuje svim svojim članovima volonterima, partnerima i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog humanitarnog uspona a to su: HGSS-stanica Dubrovnik, TZ Konavle, Du Motion, JVP Dubrovački vatrogasci, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, snimatelji dronom: Hrvoje Odvorčić i kolega Marko, Planinarski savez Dubrovačko-neretvanske županije, Flare studio Dubrovnik, pekara Rusica Dubrovnik, stanovnici Kune Konavoske,  lokalni mediji i pingvini iz Udruge Nazbilj.  Hvala svima!“, poručili su iz HPD Sniježnica.
24. travanj 2024 12:36