Županija Konavle

SAMOSTAN SV. VLAHA U PRIDVORJU

Edukativna predavanja u organizaciji Agroturizma Konavle

SAMOSTAN SV. VLAHA U PRIDVORJU
Večeras će se, u 18:00 sati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održati završno predavanje trećeg ciklusa edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ koju za svoje članove ali i sve zainteresirane organizira Agroturizam Konavle. Večerašnje predavanje na temu: „Poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća - vođenje poslovne evidencije, obvezne poslovne knjige s primjerom evidencije materijala kod poslovanja obrtnika“ održat će dr.sc. Mario Hak, porezni savjetnik.

Kako bi se što detaljnije obradila tema knjigovodstva, poreza i administrativnih obveza, koja je kompleksna a istovremeno neophodna za uspješno poslovanje OPG-a i poslovnih subjekata, posvećena su joj tri termina. Od toga dva su održana jučer i prekjučer, 7. i 8. ožujka 2019., gdje su se nakon svakog pojedinog predavanja razvile vrlo zanimljive rasprave na akualne teme i gdje su okupljeni postavljali pitanja želeći čuti konkretne odgovore na probleme s kojima se susreću tijekom poslovanja.

Tako su, u četvrtak 7. ožujka 2019. predavači Stane Đivanović, Dijana Šemeš i Lidija Dundović Rašica održale edukaciju na teme: “Zakonska regulativa za obavljanje ugostiteljskih i turističkih djelatnosti na OPG-u“, „Registracija dopunskih djelatnosti i primjena zakonskih propisa koji reguliraju poslovanje OPG-a“ i „Godišnje obveze OPG-a prema propisima iz nadležnosti sanitarne inspekcije“, a u petak, 8.ožujka 2019., je Mario Hak održao predavanje na teme: „Zakonski okvir za financijsko poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća“ te „Porezni položaj, OPG-a, turističkih domaćinstava i ostalih poduzetnika u ruralnom turizmu“.

Edukacije su dio projekta „Ulaganje u nove vještine i znanja ključ uspjeha u razvoju destinacije izvrsnosti ruralnog turizma“ kojeg provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu Ministarstva turizma. Projekt završava u subotu, 16. ožujka 2019. kada će završno predavanje održati Luka Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18:00 sati.

Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente