Županija Konavle

AGROTURIZAM KONAVLE ORGANIZIRA NIZ PREDAVANJA

Ulaganjem u nove vještine i znanja do destinacije izvrsnosti ruralnog turizma

AGROTURIZAM KONAVLE ORGANIZIRA NIZ PREDAVANJA
U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održano je prvo u nizu edukacija u sklopu projekta „“ koje provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu ministarstva turizma.
Ciklus edukacija započeto je dvosatnim predavanjem Ksenije Matić, vrsnog somelijera, koja je aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-ova i malih poslovnih subjekata, uglavnom s područja Konavala, prezentirala kušnju i posluživanje vina. Mnogobrojni polaznici sa zanimanjem su pratili predavanje i aktivno sudjelovali u radionici. Kušanjem više autohtonih sorti vina dolazili su do zaključaka o kvaliteti i karakteristikama pojedinih vina te dobili smjernice prezentacije istih svojim posjetiteljima i gostima kojih je u Konavlima iz godine u godinu sve više i koji ciljano dolaze upravo kako bi se upoznali s autohtonim proizvodima te regije.
Edukacije se nastavljaju i kroz naredna tri vikenda. Edukacija koja slijedi je na temu: „Ruralni turizam u digitalnoj današnjici“ predavača Miha Karlića podijeljena u dvije cjeline. U petak 1. ožujka 2019. tema će biti „Web stranica i internet oglašavanje“ dok će se u subotu 2. ožujka 2019. predavač posvetiti društvenim mrežama u promociji agroturističkog proizvoda. Obe edukacije održat će se u samostanu sv. Vlaha s početkom u 18:00 sati.
Nakon toga, 7., 8. i 9. ožujka, Agroturizam Konavle organizira edukaciju s temom: „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ s predavačima Stanom Đivanović, Dijanom Šemeš, Lidijom Dundović Rašica te Mariom Hakom. Edukacije će se također održati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, sve s početkom u 18:00 sati.
I kao završno predavanje ovog ciklusa edukacija očekuje nas predavanje Luke Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18 sati.
Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.
Edukacije su otvorenog tipa namijenjene svima, a prvenstveno aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-a i malih poslovnih subjekata. Za sve sudionike, tvrde u Agroturizmu Konavle, edukacije su besplatne, no kako je broj sudionika na pojedinim predavanjima ograničen obavezno je potvrditi dolazak putem e-maila: [email protected]
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente