StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE ORGANIZIRA NIZ PREDAVANJA

Ulaganjem u nove vještine i znanja do destinacije izvrsnosti ruralnog turizma

Piše Foto: Agroturizam Konavle
26. veljače 2019. - 11:51
U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održano je prvo u nizu edukacija u sklopu projekta „“ koje provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu ministarstva turizma.
Ciklus edukacija započeto je dvosatnim predavanjem Ksenije Matić, vrsnog somelijera, koja je aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-ova i malih poslovnih subjekata, uglavnom s područja Konavala, prezentirala kušnju i posluživanje vina. Mnogobrojni polaznici sa zanimanjem su pratili predavanje i aktivno sudjelovali u radionici. Kušanjem više autohtonih sorti vina dolazili su do zaključaka o kvaliteti i karakteristikama pojedinih vina te dobili smjernice prezentacije istih svojim posjetiteljima i gostima kojih je u Konavlima iz godine u godinu sve više i koji ciljano dolaze upravo kako bi se upoznali s autohtonim proizvodima te regije.
Edukacije se nastavljaju i kroz naredna tri vikenda. Edukacija koja slijedi je na temu: „Ruralni turizam u digitalnoj današnjici“ predavača Miha Karlića podijeljena u dvije cjeline. U petak 1. ožujka 2019. tema će biti „Web stranica i internet oglašavanje“ dok će se u subotu 2. ožujka 2019. predavač posvetiti društvenim mrežama u promociji agroturističkog proizvoda. Obe edukacije održat će se u samostanu sv. Vlaha s početkom u 18:00 sati.
Nakon toga, 7., 8. i 9. ožujka, Agroturizam Konavle organizira edukaciju s temom: „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ s predavačima Stanom Đivanović, Dijanom Šemeš, Lidijom Dundović Rašica te Mariom Hakom. Edukacije će se također održati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, sve s početkom u 18:00 sati.
I kao završno predavanje ovog ciklusa edukacija očekuje nas predavanje Luke Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18 sati.
Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.
Edukacije su otvorenog tipa namijenjene svima, a prvenstveno aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-a i malih poslovnih subjekata. Za sve sudionike, tvrde u Agroturizmu Konavle, edukacije su besplatne, no kako je broj sudionika na pojedinim predavanjima ograničen obavezno je potvrditi dolazak putem e-maila: ured@agroturizam-konavle.hr
16. travanj 2024 10:43