StoryEditorOCM
KonavleZELENE KONAVLE

Konavljani, dajte ruke vatrogascima u subotu na čišćenju štreka

Piše PSD.
20. veljače 2019. - 16:13
Prošle subote su pripadnici i članovi DVD-a Gruda u suradnji sa vatrogascima Konavle, te mještanima zasukali rukave, te nastavili radne akcije uređenja starih austro-ugarskih staza koji ujedno služe kao protupožarni putovi iznad mjesta Gruda, točnije poviše naselja Bačev do prema Ilijinom vrhu.
Projekt uređenja i proširenja staza je dobio i zeleno svijetlo od naftne kompanije INE, koja ga je u svom natječajnom programu INA Zeleni pojas uvrstila u projekte kojim potiču obnovu i uređenje protupožarnih staza u RH. Stoga su naši vatrogasci prionuli poslu, te preventivom i uređenjem staza će posebno doprinjeti očuvanju naših šuma i vrijedne makije, koje u zelenim Konavlima i ne nedostaje. Upravo zato je ovaj projekt i nazvan "Zelene Konavle", jer su šumske površine najviše i sačuvane u našoj najjužnijoj općini.
Projekt čišćenja podupire i sama općina Konavle, kao i vatrogasne postrojbe. Pripadnici DVD-a Gruda pozivaju sve koji su se voljni priključiti u ovoj hvale vrijednoj akciji, da sa njima ovu subotu od 09.00 sati ujutro nastave sa čišćenjem i uređenjem stare austro-ugarske staze poviše Grude.
Osim staze do Poljica, vatrogasci i mještani u idućih dva mjeseca namjeravaju u puni sjaj vratiti i staru stazu od bijelog Kamena do Ilijinog vrha, kao i dionicu od Rončevićevog mosta u Karasovićima do škole u Vodovađi te štreku "starog Ćira", koja će se urediti na potezu od Karasovića do Tušića, a za sami kraj, urediti će se i stara lokva u mjestu Pločicama.
Stoga, ako ste ovu subotu, 23.02. slobodni, te imate dobru volju pomoći našim vatrogascima, priključite se od 09.00 sati na streljani na Grudi (Bačev do) ovoj hvale- vrijednoj akciji. Jedino što vam je potrebno ponijeti uz rukavice i kosijer je dobra volja.
25. travanj 2024 12:59