StoryEditorOCM
KonavleZA SVAKOG PONEŠTO

Program Noći Muzeja u Konavlima

Piše DV Foto: DV
30. siječnja 2019. - 09:14
Muzeji i galerije Konavala i ove godine dio su nacionalne manifestacije pragrama noći muzeja koji se održava u petak 1.2.2019. godine u svim hrvatskim muzejima.

U našim jedinicama program će se održavati prema vremeniku koji smo uskladili na način da će zainteresirani moći popratiti u svakoj jedinici ponešto. Za naše vjerne posjetitelje pripremili smo iznenađenja, tratimjenat i nagradnu igru. Počinjemo u ranijim satima sa programima za djecu a završavamo sa programom u Zavičajnom muzeju Konavala Ususret Festi i podjelom nagrada te tratimjentom u Čilipima.

Ostatak programa donosimo kako slijedi:
 
KUĆA BUKOVAC
18:00
Kviz za djecu vrtićke i školske dobi kroz koji će na zabavan način djeca pokazati znanje o Kući Bukovac, Vlahu Bukovcu i njegovom djelu. Najbolji će biti nagrađeni.
Voditelj: Petra Kralj Fox
19:00
Održat će se stručno vodstvo po aktualnoj izložbi “Vlaho Bukovac i dekorativne kompozicije: Strop kazališta u Dubrovniku”. Uz izložena djela i projekciju fotografija detalja stropa dubrovačkog kazališta, uvest ćemo posjetitelje u manje poznate detalje Bukovčeve kompozicije s naglaskom na identifikaciju portretiranih Bukovčevih suvremenika.
Voditelj: Lucija Vuković
 
ODJEL ZA ARHEOLOGIJU I SPOMENIČKU BAŠTINU
19:00
Intervencija u izložbi “Trasiranje komunikacija”, radionica za djecu. Na radionici će se naučiti kako je željeznica građena, kuda je prolazila, kako su izgledale postaje. Izrađivati će se vlastiti nacrti, lokomotive i vlakovi te će se njima nadopuniti postojeća izložba.
Voditelji: Helena Puhara, Sanja Pujo
20:00
Digitalna budućnost Odjela za arheologiju Muzeja i galerija Konavala, predavanje. Predstaviti će se do sada realizirani programi digitalizacije, oni koji su u tijeku kao i budućnost digitalnog postava Odjela za arheologiju.
Voditelj: Jelena Beželj
 
ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA
20:00
Izrada holograma, radionica za djecu. Djeca će uz pomoć pametnih telefona izrađivati holograme iz fotografija koje napravu u stalnom postavu Zavičajnog muzeja. Ovakav način prezentiranja građe već je aktualan u mnogim muzejima svijeta. Djeca će na radionici biti upoznata s nastankom holograma i imati će priliku „biti s druge strane“ proizvodnje muzejskog sadržaja.
Voditelj: Maris Stanović


20:30
Tematsko vodstvo kroz izložbu “Konavosko placarenje”.
Voditelj: Anita Arbulić


21:00-23:00
Ususret Festi sv. Vlaha 2019. uz tri obljetnice (600 godina dubrovačke vlasti u Konavlima, 40. godišnjica Dubrovnika pod zaštitom UNESCO-a te 10. obljetnica UNESCO-ve zaštite Feste sv. Vlaha) biti će prikazane video projekcije arhivskih snimaka Feste sv. Vlaha. Projekcijama starijeg video materijala želimo podsjetiti Konavljane na jedinu našu Festu koju već stoljećima naši pretci slave u Gradu. Uz stručno vodstvo moći će se pratiti promjene običaja koji prate samu svetkovinu.
Voditelj: Antonia Rusković Radonić
 
Osim prigodnog programa domaćini su pripremili za Vas tratimjente, iznenađenja i nagradnu igru. Ukoliko uspijete obići sve programe te kao dokazni materijal digitalnog doba napravite selfije u našim jedinicama s voditeljima programa, u Čilipima vas čekaju nagrade!
 
 
19. travanj 2024 15:02