Županija Konavle

MIRISI BOŽIĆA

Poslušajte priče o Mitreju i svetom Ilaru, o Mariji Konavoki u Ljutoj, željeznici i tunelu te kako se sole pršuti

MIRISI BOŽIĆA
U tijeku su dani zelene menestre, baštine i vina koji se održavaju u sklopu manifestacije 11. Mirisi Božića u Konavlima. Na čak 24 mjesta u Konavlima svim posjetiteljima se do 30. prosinca nudi bogat program, gdje će moći kušati konavosku zelenu menestru, probati izvrsna vina ili doživiti i naučiti više o konavoskoj bogatoj povijesti i baštini. U svim agroturizmima i domaćinstvima koji nude zelenu menestru dodatnu atmosferu podići će glazba uživo, a dobra atmosfera očekuje se i u svim vinarijama od 12:00 do 21:00 sat.
Dodatni program za sve posjetitelje organiziran je u subotu i nedjelju 29. i 30. prosinca od 15-17 sati kada će se na četiri mjesta pričati živopisne priče na autentičnim lokacijama i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Priču „Sveta mjesta Rimskog Carstva“ o Mitreju i svetom Ilaru moći će se čuti u Močićima, ljubavnu priču o Mariji Konavoki u Ljutoj, priču o željeznici i tunelu pod nazivom „Šaka kamena, kilo zlata“ u Mihanićima, a kako se sole pršuti i koji se običaji vežu uz taj proces pod nazivom „Vina iz bokara, soli i bedara“ moći ćete čuti u Radovčićima.
Tijekom manifestacije Arheološka zbirka u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, Sokol Grad u Dunavama i Zavičajni muzej u Čilipima otvorili su svoja vrata te nude besplatan ulaz svim posjetiteljima.
U subotu 29. prosinca od 15:00-15:30 sati program Mirisa Božića obogatit će nastup KUDa „Stjepan Radić“ ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju, dok će se u samostanu u subotu i nedjelju od 15:00-17:00 sati održavati prodajno-degustacijski sajam domaćih proizvoda. Poseban poklon za sve posjetitelje sajma u subotu, 29. prosinca priredit će prijatelji Udruge Agroturizma Konavle iz Slavonije i Baranje koji pripremaju čobanac po izvornoj recepturi.
Nastup KUD-a Čilipi predviđen je za nedjelju 30. prosinca ispred crkve u Čilipima s početkom u 15:00 sati.
Sve dodatne informacije o programu kao i o slobodnim kapacitetima konavoskih agroturizama mogu se dobiti na INFO kućici Mirisa Božića koja se nalazi ispred pošte u Čilipima.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije