StoryEditorOCM
KonavleTRADICIJA SE NASTAVLJA

Otvoreni 11. Mirisi Božića u Konavlima

Piše d.v.
24. prosinca 2018. - 11:36
Otvoreni su 11. Mirisi Božića u Konavlima. U punom Zavičajnom muzeju Konavala manifestaciju je sinoć otvorio državni tajnik u ministarstvu turizma Frano Matušić. Program je započeo unošenjem i pristavljanjem badnjaka, te zajedničkim kićenjem stabla lovorike, kao što je to bio običaj u Konavlima prije više od stotinu i pedeset godina a o čemu su govorili ravnateljica muzeja i galerija Antonija Rusković i Luko Novak.
U programu su nastupili Toto & prijatelji Mirisa Božića te mladi tamburaški sastav KUD-a Čilipi. Ovo je bila prilika da predsjednik Agroturizma Konavle Ivo Vodopić još jednom istakne projekte koje Udruga provodi tokom godne, a koje doprinose promociji i razvoju ruralnog turizma.. „Glavna misija Agroturizma Konavle nije postizanje sve boljih turističkih rezultata koji se bilježi zadnjih godina, nego je naša zadaća zadržati dostojanstvo života u ruralnom prostoru kako bi Konavle bile što atraktivnije mjesto za život“, naglasio je Vodopić. Načelnik Općine Konavle Božo Lasića uz podršku radu Udruge i božićnu čestitku simbolično je poklonio značke Općine Konavle županu Nikoli Dobroslaviću, Franu Matušiću i Sanji Putici koji svojim zalaganjem doprinose realizaciji projekata koji se provode u Konavlima. Inače, Župan Dobroslavić je prisutan na otvaranju Mirisa Božića svih jedanaest godina i od samog početka ovoj manifestaciji daje punu podršku. „Konavle su primjer razvoja ruralnog turizma u županiji, te jedna od vodećih destinacija u Hrvatskoj“, naglasio je župan.
Nakon svečanog dijela otvaranja manifestacije svi okupljeni uputili su se prema info kućici, recepciji Mirisa Božića, koja je ove godine po prvi put postavljena na parkingu ispred hotela Konavle u Čilipima, a koja će radit u Dane zelene menestre, baštine i vina 28., 29. i 30. prosinca, koji se odvijaju u sklopu manifestacije. Kućica će služiti kao info punkt gdje će svi posjetitelji moći doći, dobiti promotivne materijale i dodatne informacije o sadržaju programa. Nakon simboličnog rezanja vrpce koju su zajednički prerezali župan Nikola Dobroslavić i predsjednik konavoskog općinskog vijeća Ivo Simović program je nastavljen prigodnim čašćenjem i druženjem u centru Čilipa.
 
23. travanj 2024 12:51