Županija Konavle

AGROTURIZAM KONAVLE

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U PRIDVORJU Trganje grožđa za misno vino okupila ljubitelje tradicije

AGROTURIZAM KONAVLE
Danas je u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana tradicionalna, šesta po redu, manifestacija „Trganje“. Ovim događajem obilježena je ovogodišnja berba grožđa u Konavlima. Manifestaciju organizira Agroturizam Konavle s ciljem promoviranja Konavala kao vinogradarskog i vinarskog kraja, te očuvanja naše tradicije i običaja, pišu organizatori Agroturizam Konavle.

Cijeli događaj započeo je srdačnom dobrodošlicom domaćina i berbom bijelog grožđa u fratarskom vinogradu u neposrednoj blizini samostana. Uz grožđe ubrano u vinogradu, manifestaciji su doprinijeli i brojni konavoski vinari i vinogradari donošenjem najboljeg bijelog grožđa na poklon fratru.

Nakon berbe i prikupljanja grožđa počelo se raditi misno konavosko vino na tradicionalan način. Pred mnoštvom posjetitelja u klaustru franjevačkog samostana, cure u narodnim nošnjama, kojima su se kasnije pridružile i gošće iz cijeloga svijeta, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Prerada grožđa nastavljena je na nešto moderniji način, a cijeli događaj završio je posluživanjem tradicionalnog jela bijele menestre za sve posjetitelje uz konavoska crna i bijela vina te muziku uživo.
Ovim događajem Agroturizam Konavle započinje s brojnim podsezonskim aktivnostima.

Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji, kao i svima koji su do sada sudjelovali u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva. Posebno hvala Dubrovnačko- neretvanskoj županiji, Turističkoj zajednici Općine Konavle i Općini Konavle što su prepoznale važnost ovog događaja i financijski ga podržale.
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

FILM TJEDNA John Wick 3: Parabellum

FILM TJEDNA John Wick 3: Parabellum
Bolje biti lovac nego plijen, pjeva popularni američki rock sastav Imagine Dragons u svom hitu 'Natural'. To gor...
FILM TJEDNA John Wick 3: Parabellum