StoryEditorOCM
KonavleJedinstven spoj tradicijskih solsticijskih običaja i predavanja o tajnama svemira

DRUGA GODINA ZAREDOM Događaj "Konavle pod zvijezdama" okupio brojne posjetitelje

Piše PSD.
25. lipnja 2018. - 12:55

U srcu konavoskog polja, u kućerici Agroturizma Kameni Dvori, drugu godinu zaredom, održan je jedinstven spoj tradicijskih solsticijskih običaja i predavanja o tajnama svemira „Konavle pod zvijezdama“.

Ivanjska noć započela je tradicionalnim preskakanjem ivanjskih viganja nakon čega je uslijedio (A)Gastro zalogaj uz vina domaćina i mogućnost promatranja svemira teleskopom. Brojni posjetitelji sa zanimanjem su pratili predavanje vodećeg hrvatskog popularizatora astronomije i dugogodišnjeg voditelja emisije Andromeda Ante Radonića. Gospodin Radonić laserom je pokazivao nebeska tijela i uveo nas u tajne svemira. U glazbenom dijelu programa nastupao je jazz duo „Sara & Jappa“ iz Splita.

Za sve one koji su iskoristili mogućnost kampiranja program je završio sljedećeg jutra tradicionalnim konavoskim doručkom ispred vinogradarske kućerice.

Organizatori ovog događaja su Agroturizam Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Agroturizam Kameni dvori, uz potporu Turističke zajednice Općine Konavle i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije.

25. travanj 2024 01:58