StoryEditorOCM
KonavleKOMUNALNE MJERE I DEMOGRAFIJA

Sufinanciranje udžbenika i u Konavlima

Piše PSD.
12. lipnja 2018. - 17:02

Temeljem općinskog Statuta i Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba, načelnik općine Konavle Božo Lasić odlučio je da se za špkolsku 2018/19. godinu i u najjužnijoj hrvatskoj općini sufinancira kupnja udžbenika učenicima osnovnih škola Cavtat i Gruda.

Pravo na novčanu pomoć koja za učenike od 2. do 4. razreda iznosi 300 a za one od 5. do 8. razreda 500 kuna imaju roditelji mališana slabijeg imovnog stanja te roditelji četvero i više djece. Neki od preduvjeta za dodjelu spomenute pomoći su prethodno odobrenje isplate dječjeg doplatka te da je prebivalište barem jednog roditelja na području općine Konavle.

Navodi se kako učenici koji će prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te temeljem Zakona o socijalnoj skrbi udžbenike financirati nadležno ministarstvo, ne mogu biti korisnici financijskih sredstava po ovoj Odluci. Potrebni obrazac zahtjeva roditelji mogu preuzeti u Općinskim uredima u Cavtatu i Grudi ili ga isprintati s web stranice Općine Konavle.

Zahtjevi će se zaprimati od 3. rujna a krajnji rok za podnošenje zahtjeva radi ostvarivanje prava na novčanu pomoć u kupnji udžbenika je 15. listopada 2018. godine.
 

16. travanj 2024 13:03