StoryEditorOCM
KonavleIZLET MATICE UMIROVLJENIKA

KONAVLJANI U IMOTSKOJ KRAJINI Pjevalo se, gostilo i dobro zabavljalo

Piše DV
6. travnja 2018. - 18:35

Matica umirovljenika Općine Konavle organizirala je tradicionalni cjelodnevni izlet za svoje članove. Na Uskrsni ponedjeljak 2.travnja u Imotsku krajinu krenulo se u dva autobusa iz Konavala.

- Ne samo što nas je poslužilo i lijepo vrijeme ,već nije bilo ni čekanja na graničnim prijelazima.Na odredište stigli smo u predviđenom vremenu. Prvo smo se zaustavili kod dva bisera prirode; Modrog i Crvenog jezera. Crveno jezero je fenomen sa strmin crvenim liticama u dubini od 280 metara kao dragulj. Modro jezero je bilo dojmljivo jer je bilo puno vode. Zatim smo posjetili i kulu Hasanaginice Topanu ,kao i spomenik velikom boemu Tinu Ujeviću u centru Imotskog - navodi sudionica izleta, Ljubica Brailo.

Otkriva i kako su konavoski umirovljenici obišli Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Grabovac“gdje je organiziran ručak.OPG „Grabovac“udaljen je 6 km od Crvenog jezera, a osnovano je s glavnom zadaćom oživljavanja sela Grabovci koje je u cijelosti 1990-ih godina iseljeno.

- Obitelj nas je srdačno dočekala uz čašicu dobrodošlice.Boravak na imanju protekao je ugodno uz pjesmu i ples. Oni svojim gostima žele dočarati nekadašnji izvorni način života u Imotskoj krajini. Na povratko, u autobusu je nastavljeno ugodno druženje što je ukazivalo koliko je ovaj izlet bio uspješan i zabavan. Na povratku zaustavili smo se nakratko u Neumu.Ovo je bila prigoda za međusobno druženje i u tom raspoloženju smo se u večernjim satima vratili kućama sretni i veseli - zaključuje Ljubica Brailo.

19. travanj 2024 08:36