StoryEditorOCM
KonavleNOVA SEZONA, NOVI CJENIK JAVNIH POVRŠINA

KOLIKO KOŠTA STOL U CAVTATU Mislav Burđelez u kupe, načelnik Božo Lasić u špade

Piše GB
19. ožujka 2018. - 13:33

- Ove godine moja konoba 'Galija', jedan od cavtatskih brendova, slavi 40 godina postojanja, a što ja radim? Umjesto da slavim, na 70 sam posto odluke da se ostavim ugostiteljstva, sve prodam i otiđem iz Cavtata – komentira dugogodišnji ugostitelj Mislav Burđelez novu općinsku odluku o poskupljenju zakupa javnih površina i produljenju plaćanja najma na cijelu godinu.

Kaže, Općina ju je donijela bez konzultacija s ugostiteljima i bez navođenja novog cjenika na web stranici općine i medijskim priopćenjima.

Načelnik Konavala Božo Lasić uzvraća kako Općina samo želi uvesti reda u prostoru. Otkriva kako su općinari već krajem prošle godine pokušali uspostaviti komunikaciju sa ugostiteljima na tu temu:

- Nismo, međutim, mogli dopustiti da se nalazimo s njima u privatnim prostorima jer za to postoji zgrada Općine, a nedavno smo i održali s predstavnicima ugostitelja sastanak, iako nije jasno je li njihova udruga registrirana ili ne i predstavlja li sve ugostitelje. Tada smo ih izvijestili o svim promjenama koje planiramo uvesti i nisam dobio dojam da se tome protive – govori načelnik Lasić.

Više o nesuglasicama koje ovih dana okupiraju Cavtat, pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika!

25. travanj 2024 13:46