StoryEditorOCM
KonavleOD CAVTATA DO PREVLAKE, SVI PUTOVI VODE U KOLIJEVKU KONOVIZIJE

Na Grudi ujutro nemaš gdje parkirat' zbog posla, a popodne zbog fitnessa

11. ožujka 2018. - 20:56

Gdje god dođeš, ista priča. Ili pjesma. Konovizija. Velika većina na sva usta hvali netom održano prvo konavosko natjecanje u pjevanju, tek pokoji 'njorgovan' spomene kako je lokalnu Euroviziju trebalo premjestiti izvan korizmenog termina. Sve u svemu, Konavljani jedva čekaju sljedeće izdanje, još i više jer su susjedi Župljani upravo najavili sličnu priredbu:
- Ma, nema šanse da će nas sustić'. Vidite da ni Župski karnevo nisu mogli sastavit, a kamoli će Župoviziju – komentiraju Gruđani, ponosni domaćini premijerne Konovizije.

Levisice i frizure

Dojmovi s natjecanja još se nisu slegli ni u grudskom frizerskom salonu. Dok vlasnica i jedina zaposlenica Ružica Marasović šiša malog Mateja, nogometnu nadu Slavena s Grude, Matejeva mama Antonija s ekipom Dubrovačkog ćakula, a o čemu drugome, negoli o Konoviziji:
- Moj muž Ivo Cvjetković predstavljao je Molunat. Malo sam subjektivna, znam, ali meni je bio super s pjesmom 'Daj obuci levisice'. Prisjetili smo se Danijela Popovića i rocka osamdesetih. Ova je Konovizija pokazala koliko Konavlima treba zabave, baš ovakve kakva odgovara našemu mentalitetu. Interes publike bio je ogroman, napunila bi se cijela dvorana, ali Dom kulture ima svoju draž, pokazalo se to u petak navečer – govori Antonija, zaposlenica Zračne luke Dubrovnik koja skoro svakodnevno iz Molunta putuje do Grude. Njezinu sinčiću Mateju pet je i pol godina i ide u vrtić, sestra Jelena je prvašica, Gruda im je stalna postaja. Ružica je tu desetu godinu. U frizerskom zanatu je 15 godina, na novoj adresi godinu i pol. Na posao dolazi iz Popovića, kod nje u salonu je 'one man show', sve stiže sama, makar zna biti naporno kad su krizme, pričesti, vjenčanja i razne svetkovine...

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika! 

 

24. travanj 2024 20:59