StoryEditorOCM
KonavleKUHAR, PČELAR, GLAZBENIK

MATO DIMNIĆ Kad Oluja zapjeva Šerfu...

Piše GB
26. veljače 2018. - 15:40

Pravi glazbeni veteran nadolazeće Konovizije je 66-godišnji Mato Dimnić Oluja iz Pridvorja.

- Umirovljeni kuhar i strastveni pčelar rado na svadbama pusti svoj glas na oduševljenje gostiju, a svoj legendarni status zabavljača stekao je još u mlađima danama kada nije bilo zabave na kojoj nije uzeo mikrofon u ruke. Poznat je i izvan granica Konavala, a njegovi nastupi u Starog mornara u Splitu se još prepričavaju po gradu pod Marjanom – kratko opisuju 'Oluju' organizatori Konovizije, a on sam o sebi kaže:

- Još od prije rata sam nastupao po zabava i svadbama, ali nikad komercijalno. Najviše sam izvodio Ivčića, Dragojevića, Šerfezija i onoga...onoga iz Zadra...e, Grdovića. Danas su u modi Matko i Brane, bend za vjenčanja i proslave. Mlađe općenito sve manje zanima glazba, a nešto ne vole ni pjevat' na hrvatskom. Čujem da će na Konoviziji bit i brojeva na engleskom, ali u mene neće. Ja sam već odabrao, pjevat ću Ivicu Šerfezija, jednu staru romantičnu iz sedamdesetih.

Neću otkrit koja je, samo ću reć' da je bila hit dok su se slušale ploče na gramofonu. Ja sam vrćeo jednu te istu pjesmu po cijeli dan, pa bi me pokojna mati pitala što stalno vrtim isto, jesam li lud? - prisjeća se Mato vremena vinila koje je njemu sto puta draže od svih CD-ova, iPodova i drugih novotarija koji 'pokvare' zvuk.

Kako će Oluja izvoditi Šerfu, pročitajte u novom broju Dubrovačkog.

24. travanj 2024 04:08