StoryEditorOCM
KonavlePORUKA ZIMSKE SLUŽBE OPĆINE KONAVLE

Od subote Zimska služba u drugom stupnju pripravnosti

23. veljače 2018. - 16:18

Zbog očekivanih niskih temperatura i snijega, općina Konavle poručuje kako je njihova Zimska služba od subote u povećanom, drugom stupnju pruipravnosti.

Stoga je u prostorijama Općine Konavle danas održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Konavle na temu pripravnosti žurnih službi i komunalnih poduzeća povodom najave nepovoljnih zimskih uvjeta. Sastanku su nazočili zamjenik načelnika Općine Konavle i zapovjednik Stožera Ivo Radonić, direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile sa suradnikom Pavom Pulitikom, načelnik policijske postaje Gruda Pavo Prkoča, voditelj Čistoće i zelenila Konavle Marko Skurić, Zoran Ateljević iz HGSS-a Dubrovnik te zapovjednik JVP Konavle i rukovoditelj zimske službe Mario Magud.

Naime, prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda na krajnjem jugu se od nedjelje do idućeg četvrtka očekuju izrazito nepovoljni vremenski uvjeti. Uz niske temperature, koje će se posebice sredinom idućeg tjedna, spuštati ispod nule, probleme u odvijanju redovnog prometa će vjerojatno stvarati i snijeg. A snijega se, prema najavi meteorologa, očekuje u Konavlima, posebice na Konavoskim brdima. Stoga je između žurnih službi dogovorena koordinacija na terenu, čišćenje i posipanje prometnica za koje osigurane dovoljne količine soli i sipine u zimskim bazama Gruda i Čibača.

Preporučuje se stanovništvu da na zasniježenim područjima prometuje isključivo sa zimskom opremom te da poslušaju eventualne upute nadležnih službi. U Općini Konavle se od subote večeri uvodi drugi stupanj pripravnosti Zimske službe.

19. travanj 2024 11:23